Wysylanie pliku - HTTP

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-07 14:02

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

Czesc wszystkim,

Mam server www i jest skonfigorowany tak ze moge zapisywac i odczytywac pliki.

ze sciaganiem nie mam problemow - THTTPGet.

Wie ktos moze jak wyslac plik na server?

Pozostało 580 znaków

odpowiedz na pytanie
2006-12-01 10:10
odpowiedz na pytanie
0

Poprzez
Idhttp.Post

i odpowiednio zrobiony skrypt php odbieraajcy dane z formularza wysylajacego plik na serwer.

Pozostało 580 znaków

HP13Tomek
2007-02-27 21:45
HP13Tomek
0

Można prosić o więcej wyjaśnień/wskazówek/linków (szukałem, ale znalazłem tylko tyle że można wysłać plik w oparciu o skrypt PHP), potrzebuje wysłać plik na serwer www za pomocą delphi (bez autoryzacji na serwer), w tym celu muszę umieścić skrypt php na serwerze, znalazłem taki skrypt wysyłający plik na serwer:

skrypt upload.php

<form enctype="multipart/form-data" action="index.php" method="post">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="50000" />
<input name="plik" type="file" />
<input type="submit" value="Wyślij plik" />
</form>
</div>

<?php
$plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name'];
$plik_nazwa = $_FILES['plik']['name'];
$plik_rozmiar = $_FILES['plik']['size'];

if(is_uploaded_file($plik_tmp)) {
     move_uploaded_file($plik_tmp, "upload/$plik_nazwa");
    echo "Plik: <strong>$plik_nazwa</strong> o rozmiarze 
    <strong>$plik_rozmiar bajtów</strong> został przesłany na serwer!";
} 
?>

pytanie brzmi ... co dalej w Delphi, jak wysłać plik na serwer w oparciu o umieszczony skrypt PHP ?

Pozostało 580 znaków

poszukiwacz przygod
2007-03-16 08:57
poszukiwacz przygod
0

Czy ktos wie jak to zrobic ?

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0