[delphi] baza danych na serwerze - proste

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-06 15:45

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

mam serwer z baz danych juz zaisntalowana, adres to www.animacja.info, jest tam tez zainstalowany phpmyadmin, ale chce sie z poziomu programu polaczyc z baza, jaki host mam wpisac ??

pozdrawiam
Kamil

Pozostało 580 znaków

2006-11-06 16:06

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

animacja.info :>


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-11-06 16:20

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

korzystam - a w lasciwie proboje z sqlconnect w turbodelphi, ale jakos sie nie moge w ten sposob polaczyc.. ;(

Pozostało 580 znaków

2006-11-06 16:36

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
  1. jakiś komunikat
  2. a masz możliwość zalogować się do bazy z zewnątrz :> (nie z localhosta)

- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-11-06 16:39

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

a jak to moge sprawdzic ? raczej mam mozliwosc ;/

Pozostało 580 znaków

2006-11-06 16:52

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

jak to Twój serwer to powinieneś wiedzieć jak stawiałeś bazę jak ją skonfigurowałeś

jaki komunikat przy połączeniu masz


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-11-06 17:02

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

oto komunikat ::
database server error: unknown mysql serwer host 'animacja.info'(11001)'.

a to ustawienia :

blobsize -1
database animacja
drivername puste
errorresourcefile puste
hostname www.animacja.info
localecode 3306
password **
user ***
compressed false
encryoted true

Pozostało 580 znaków

2006-11-06 17:33

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

a co ja napisałem w pierwszym poście :>
i usuń te duble


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-11-07 12:16

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

to niestety tez nie dziala ;(

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0