(delphi) baza danych- polaczenie ?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-04 23:17

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

mam baze danych na serwerze,

chcialbym sie polaczyc z nia z poziomu programu - mam turbodelphi,sa tam rozne kontrolki, z samymi bazami mialem doczynienia, ale nie z itnernetowymi, daltego mam pytanie jakie kontrolki i jak poustawiac, by sie polaczyc z baza ?

zalozmy ze serwer to:
www.xxx.yy
nazwa bazy danych :
bazabaza
user to :
useruser
haslo to :
haslohaslo

co jak i gdzie by sie polaczyc ?

Pozostało 580 znaków

2006-11-05 00:06

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

jaka baza


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-11-05 10:37

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

mysql

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0