ukrywanie formy

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-04 11:43
0

Jak ukryć formę.... widzałem na faqu jak zrobić żeby jej nie bylo..ake wtedy jak jest z korzystaniem komponentów np timer Tlientsocket itp...
i zeby program był widziany tylko w procesach nie w zakładce Alpikacje[w Alt+ctr+del];


"Nie po to piszę programy żeby korzystać z cudzych"

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 13:56
0

Na początku programu ukrywasz formę przez:

Form1.Hide;

Ale nie możesz tego zrobić w OnFormShow! Najlepiej wstawić timer z lekkim opoznieniem (np. 200 ms) i niech on wykona tą operacje. Żeby ją z powrotem pokazać to po prostu

Form1.Show;

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 14:12
0

w win < 2000 można było tak zrobić pisząc usługę, niestety od win2000 się nie da


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 14:51
0
WIktorDelphi napisał(a)

Na początku programu ukrywasz formę przez:

Form1.Hide;

Ale nie możesz tego zrobić w OnFormShow! Najlepiej wstawić timer z lekkim opoznieniem (np. 200 ms) i niech on wykona tą operacje. Żeby ją z powrotem pokazać to po prostu

Form1.Show;

ech...
w OnCreate Formy glownej daj:

Application.ShowMainForm:=False;

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0