ADO + Delhpi + Rave Reports?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-03 12:03
Czakson
0

Moje pytanie pewnie wyda sie banalne ale nie wiem jak zrobic ta banalna rzecz... Otoz jak polaczyc ze soba RaveReports i baze MS Access? Oczywiscie uzywam komponentu ADO ale nie wiem jak potem to raportowac gdyz w RR nie da sie sprawdzic tabel. Mianowicie chodzi o to, ze plik jest ladowany dynamicznie, wiec podczas projektowania raportu sila rzeczy baza nie jest w ogole podlaczona - wtedy Rave Reports nie widzi tabel ani kolumn pliku i w zwiazku z tym nie moge projektowac raportu. Czy ktos ma pomysl jak to zrobic zeby mialo to sens, rece i nogi i zeby projektowac to jednak wizualnie?

Pozostało 580 znaków

2006-11-03 12:21
0

Napisałem ostatnio artykuł o dynamicznym tworzeniu raportów za pomocą Rave'a. Przeczytaj, to Ci pomoże :)

Pozostało 580 znaków

2006-11-03 16:48
Czakson
0

Poczytalem i musze powiedziec ze tworzenie raportow nie sprowadza sie (szczegolnie w programach typu Rave) do tworzenia tabeli z danymi. Mi chodzi o cos duzo bardziej skompikowanego a robienie tego w ten sposob zajeloby wieki i kilkaset linii kodu - szczegolnie ze wole pracowac na sekcjach a nie powielac to samo zadanie recznie dziesiatki razy :) Wiec moje pytanie ponawiam - jak korzystac z kreatora uzywaja ADO?

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 22:44
Czakson
0

Moze jednak ktos potrafi pomoc :(

Pozostało 580 znaków

2006-11-06 14:59
0

Znaczy jak na sekcjach? Bo jeśli chodzi o mój kod, to możesz wszystko pokazać, kwestia tylko odpowiedniego zapytania SQL.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0