animacja pojawiającego sie JPG

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-19 22:57
0

witam
jak w temacie
jak zrobic animacje ukazujacego JPG powiedzmy w TImage ew. jak inaczej?

z gory dzieki, pozdro


Pozostało 580 znaków

2006-09-20 07:28
rol
0

Rozumiem, że chcesz stworzyć animację przez pliki JPG? W takim przypadku pozostaje wątek z pętlą zmieniającą obrazki + Sleep.

Pozostało 580 znaków

2006-09-20 08:26
0
rol napisał(a)

Rozumiem, że chcesz stworzyć animację przez pliki JPG? W takim przypadku pozostaje wątek z pętlą zmieniającą obrazki + Sleep.

Bo po co uzyć komponentu TTimer ? :>


<span style="color: blue">"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."
s.p. Marco Pantani
</span>

Pozostało 580 znaków

2006-09-21 01:13
0

mozesz stworzyc sobie zmienna typu Timage. Wczystywac do niej cos i robic Draw().Timer to dobry pomysl


Tomasz Andrzejewski
Delphi (XE3-XE7) framework engineer @ InterLan
MCP: Microsoft SQL Server 2008, Implementation and Maintenance

Pozostało 580 znaków

2006-09-21 03:00
0
Oleksy_Adam napisał(a)

Bo po co uzyć komponentu TTimer ? :>

bo nad wątkiem ma się znacznie większą kontrolę i większe możliwości :>


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-09-21 09:43
0

Rysuj po canvasie, bo inaczej bedzie to niemilosiernie wolne. Najprosciej jest napisac klase, ktorej obiekt w konstruktorze bedzie pobieral parametry typu Canvas obiektu na ktorym chcesz malowac, oraz tablice "klatek".

Pozostało 580 znaków

2006-09-21 18:05
0

a mnie zastanawia w pytaniu slowo "ukazujacego"...
czy przypadkiem nie chodzi mu o "FadeIn"?

Pozostało 580 znaków

2006-09-22 11:45
0

a nie lepiej będzie połączyć te obrazki w jednego GIF-a??

Chyba że twój program ma ukazywać różne obrazki, wtedy trzeba będzie dodać do swojego programu konwersję JPG-GIF, ale na to szkoda czasu...

Pozostało 580 znaków

2006-09-26 01:24
0

ok zrobie ta anim. paroma jpg tak tez myslalem od poczatku ale myslalem ze moze byc prostsze rozwiazanie ale nie jest zle ;) ten jpg do animacji jest tylko jeden

dzieki ;)


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0