d2005pe package dclisp.bpl

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-10 15:17
0

Witam.
W paczce dclisp.bpl w d2005pe są komponenty, które dają się uaktywnić poprzez dodanie tej paczki standardowo poprzez components=>install packages z menu. Jednak komponentów tych nie da sie uzywac. Przy próbie upuszczenia takiego komponentu na forme pojawia sie komunikat "klasa niezarejestrowana".
Czy ktoś wie jak uzywac tych komponentów i jak unikac tego błedu?
Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 15:23
0

jakie to są komponenty? może po prostu dodali taką paczkę żeby upgrade jakbyś kupował pełną wersję trwał krócej.


Daj człowiekowi cracka a jutro znowu bedzie głodny. Naucz go crackować a już nigdy nie będzie głodny.

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 15:32
0

Są to komponenty: Tftp, Thtml, Tpop, Tsmtp i inne. Z resztą to nie ważne jakie komponenty ale rodzaj błedu, który się pojawia "klasa niezarejestrowana".

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 16:12
zxc
0

Tego typu komponenty nie są styandardowo wbudowane w delphi PE. Instalując jedną paczkę BPL nie dedykowaną dla PE istnieje duże prawdopodobieństwo że komponenty w niej zawarte kożystają z dodatkowych bibliotek/paczek których nie ma w PE

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 16:31
0

Zupełnie nie w tym rzecz. W d7ent sytacja jest taka sama. Pojawia sie błąd "klasa niezarejestrowana" przy próbie uzycia tych komponentów. Proszę o konstruktywne odpowiedzi na pytanie czy tych komponentów da sie uzywać i jesli tak to jak uniknąć powyższego błędu. Z góry dziękuję.

Pozostało 580 znaków

2006-09-10 18:01
0

Wiem o co chodzi :) Tez mam D7Ent, tez mam zainstalowane te komponenty i . . . tez nie chodzą :)

Trzeba mieć kontrolki ActiveX "NetManage Internet Controls" :)

Szukam jej w necie już kilka lat :) Może źle szukam?

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0