Kompilacja Firewall-a (iSafer)

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-05 10:13
0

http://sourceforge.net/projects/winsockfirewall/

Istnieje w sieci darmowy FireWall wraz z zrodlami dla Delphiego.
Jest to doskonale narzedzie ktore mozemy dostosowac do naszych potrzeb.
Ano wlasnie tylko tu pojawia sie problem:
nie moge poprawnie przekompilowac dll-ki PSMFireW.dll
Mimo iz proces z poziomu IDE przechodzi pomyslnie dalsze uzytkowanie calosci jest bezcelowe.

Utworzona przeze mnie dll-ka nie funkcjonuje poprawnie.
Problem tkwi w logach - tablicach wskaznikach.

Byc moze przekompilowanie dll-ki powinno byc poprzedzone konfiguracja kompilatora.

PS
Oryginalnie dll-ka zajmuje 160kb ale po moim "zabiegu" 105kb
PS2
http://www.madshi.net/ - do kompilacji firewalla jest niezbedy do pobrania pakiet z tej strony.
(Darmowy do celow nie komercyjnych) - MadCode

Uwazam watek za ciekawy tymbardziej ze wiele osob chetnie przyjzy sie jak wyglada firewall od kuchni oraz zaglebi sie w proces jego funkcjonowania.
Za pomoc z gory dziekuje

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 14:26
0

a przed zabiegiem się kompilowała? :>

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 15:14
0

he he
nie ma tak lekko :D
na plik *.dll nie nanosiłem żadnych modyfikacji! :-)
Kompiluję go w takiej postaci w jakiej pobrałem z witryny projektu. (zmiany wprowadził bym później)

Po kompilacji dll-ka nie działa z dołączonym programem (tym samym moimi pochodnymi ;-) ).

Nie miałem wcześniej takiego problemu zatem musiałem się zwrócić do szerszego grona ;-)
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :P

Pozostało 580 znaków

2006-09-08 13:36
motomysz
0

to nie jest firewall tylko "firewall" , wykorzystuje User Land hooking, taka ochrone idzie bardzo w latwy sposob wylaczyc lub napisac program/trojan/wirus FWB ktory przejdzie przez niego nie zauwazony, firewall na windowsa powinien byc napisany w Kernel Mode i kazda szanujaca sie firma tak robi, wiaze sie to z koniecznoscia napisania sterownika systemowego filtrujacego pakiety, a nie dllka wstrzykiwana w kazdy proces na poziomie zwyklego uzytkownika, imho szkoda sobie glowy zawracac tym ogniomurkiem chyba ze w celach edukacyjnych

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0