comport parzystość

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-28 13:03
0

Witam pisze program do wspolpracy z AVR,korzystam z komponentu Comport,Niestety slabo sie na tym znam,pierwsze przygody z Delphi.
program AVR wsyla znaki do komputera tam napisalem procedure ktora jest wykonywana gdy pojawia sie znak na porcie com.Odbieram po jednym znaku.po odebraniu znaku chce sprawzdac parzaystosc tzn czy nie ma przeklaman.jak to zrobic? Nie chce korzystac z funcki onerror dlatego ze chce ja sprawdzac zaesze i reagowac odeslaniem znaku dobrez lub zle (wtedy avr wysyla jeszcze raz ten znak) .
Wywoluje fukcje lasterrors i ona powinna zwracac liste bledow jak teraz sparwadzic czy wystapil blad parzystosci.Jak mowilem slabo sie znam i prosilbym o kawalek kodu a nie sam opis jak to zrobic

Pozostało 580 znaków

2006-08-28 13:25
0

jak masz zwrocony numer to funkcja odd(numer) true lub false zwraca to funkcja

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0