problem z wątkiem

0

Jest taki problem, chce zeby wraz z wywołaniem wątku wyswietliła sie forma z animowanym gifem.

F_Animate.Show;
enc_thread := T_ThreadEncrypt.Create(false);

i zeby rzecz jasna animacja znikała po zakończeniu wątku, zrealizowałem to w taki sposób ze do formy z animacją dodałem timera który sprawdza czy wątek sie już zakończył i jesli tak to animacja znika.
Wszystko dziła tylko że animowany gif nie jest animowany, wyświetla się tylko jedna ramka z gifa.
Jak można to usprawnic?

0
barnakuła napisał(a)

i zeby rzecz jasna animacja znikała po zakończeniu wątku, zrealizowałem to w taki sposób ze do formy z animacją dodałem timera który sprawdza czy wątek sie już zakończył i jesli tak to animacja znika.

zainteresuj się metodą OnTerminate wątku

Wszystko dziła tylko że animowany gif nie jest animowany, wyświetla się tylko jedna ramka z gifa.

a powiesz łaskawie jak tego animowanego gifa wyświetlasz czy mamy się nadal domyślać :>

0

Gif jest wyswietlany w TImage

0

a odkąd to w TImage (bez dodatkowych komponentów) można animowane gify wyświetlać??

0
Misiekd napisał(a)

a odkąd to w TImage (bez dodatkowych komponentów) można animowane gify wyświetlać??

a kto powiedzial ze bez dodatkow? :|

0
migajek napisał(a)

a kto powiedzial ze bez dodatkow? :|

może jesteś jasnowidzem ale ja nie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1