D2005 SynEdit

0

Czy udało się komuś zainstalować pod D2005 SynEdit. Jeśli tak to mile widziane ort!.

0

A jaki masz problem konkretnie? :P

0
Nex napisał(a)

A jaki masz problem konkretnie? :P

Odpowiednio podmieniłem pliki z D2k5PExmlrtlFake.zip. Następnie Otworzyłem: BDS\3.0\lib\synedit\packages\SynEdit_D7_PE.dpk
Według jakiejś instrukcji, którą znalazłem. (Niestety po niemiecku są lub francusku.)
Podzas kompilacji wywala błąd. W tej niemieckiej instrukcji nic więcej nie było. Natomiast w tej po francusku nie wiem o co tam chodzi. Jakby jakaś instrukcja była po angielsku .

0

Jaki błąd? Ja instalowałem SynEdit na D2005PE i działa bez problemów.

0
Nex napisał(a)

A jaki masz problem konkretnie? :P

usun powiazania do DB, domyslnie masz tam powiazanie do SynDBEdit ...

0

wersja 2.0.3 synedit'a działa pod d2005

0
Paulus1 napisał(a)

wersja 2.0.3 synedit'a działa pod d2005

No właśnie po kolei też tą wersje próbowałem. Którą paczkę odpaliłeś? Czy: SynEdit_D7_PE.dpk?

Migajek czy masz na myśli plik *.pas?

0

Stworzyłem nową paczkę, i dodałem tylko plik syneditreg.pas nacisnąłem instal i pięknie się skompilowało i wszystko działa...


E-Net v1.03
http://www.edytor.wri.pl

0
paulus napisał(a)

Stworzyłem nową paczkę, i dodałem tylko plik syneditreg.pas nacisnąłem instal i pięknie się skompilowało i wszystko działa...

Zrobiłem dokładnie według twojej instrukci. Wywala mi błąd w tym miejscu:

{$ELSE}
Windows,
Messages,
Controls,
DbCtrls,
SynEdit,
SynEditKeyCmds,
{$ENDIF}

0
statjacek napisał(a)
Paulus1 napisał(a)

wersja 2.0.3 synedit'a działa pod d2005

No właśnie po kolei też tą wersje próbowałem. Którą paczkę odpaliłeś? Czy: SynEdit_D7_PE.dpk?

Migajek czy masz na myśli plik *.pas?

wszystkie pliki .pas odwolujace sie do DB ... zreszta patrz kse ;)

0

Jusz sobie przypomniałem

To było inaczej
zrobiłem mały przekręt mianowicie skopiowałem pliki których brakowało dbxxxx.dcu z wersji delphi 7

Odpaliłem sam plik SynEditReg.pas

I wszystko działa...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1