Czy komponent istnieje

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-19 13:25

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 12 lat temu

0

Czesc wszystkim,

jak sprawdzic czy komponent istnieje? To znaczy czy nie zostal zwolniony (Free)

Pozostało 580 znaków

2006-08-19 14:11

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Zamiast (komponent).Free stosuj FreeAndNil(komponent), potem sprawdzaj czy komponent <> nil.


php if ($crazy) sqrt() or die;

Pozostało 580 znaków

2006-08-19 18:35

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
if Assigned(komponent) then
  //istnieje
else
  //nie iestnieje

- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0