Jak importować plik dbf do bazy paradox

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-16 18:15
0

Witam
mam takie pytanko: jak importować plik dbf do tabeli np. osoby w bazie paradox?

Pozostało 580 znaków

2006-08-17 01:05
0

napisać sobie program
data pump z delphi
poszukać http://www.google.com/search?[...]radox&btnG=Szukaj&lr=


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-08-18 13:56
0

że trzeba napisać program to wiem, chodzi o wskazówki, może ktoś to robił.
zrobiłem programik do tworzenia korespondencji seryjnej, użyłem bazy Paradox ale chciałbym zaimportować do niego dane osobowe z *.dbf?

Pozostało 580 znaków

2006-08-18 13:59
0

no ale czego nie wiesz?? otwierasz tabelę dbf, otwierasz tabelę paradoxa i lecisz od pierwszego do ostatniego rekordu w dbf, odczytujesz go i zapisujesz do tabeli paradoxa


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0