email ?? wymagana autoryzacja

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-14 01:32
plik 182
0

mam nastepujacy problem napisalem program wysylajacy maile wszystko w kodzie jest dobrze lecz gdy klikne na wyslij to pojawia sie blad ze smtp.wp.pl wymaga autoryzacji smtp.onet.pl tak samo macie jakies pomysly moze jakies konto ktore nie wymaga autoryzacji a moze cos w kodzie zmienic oto kod :

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
OpenDialog1.Execute;
//aktywujemy OpenDialog
Label7.Caption:=OpenDialog1.FileName;
//zmieniamy caption Label7 na nazwę wybranego pliku
end;
 
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
IdMessage1.Body.Append(Memo1.Text);
//treść wiadomości to text w Memo
IdMessage1.From.name := Edit1.Text;
//Wiadomość jest od...
IdMessage1.From.Address := Edit2.Text;
//Adres wysyłającego to...
IdMessage1.Recipients.EMailAddresses := Edit3.Text;
//Adres odbiorcy
IdMessage1.Subject := Edit4.Text;
//temat wiadomości
TIdAttachment.Create(IdMessage1.MessageParts, Label7.Caption);
//tworzymy załącznik
IdSMTP1.Host:= Edit5.Text;
//host to text w Edit5
IdSMTP1.Connect;
//łaczymy
try
IdSMTP1.Send(IdMessage1);
//próbujemy wysłać wiadomość
finally
//i na końcu...
IdSMTP1.Disconnect;
//rozłączamy
showmessage('Wiadomosc wysłana prawidłowo!');
//pokazujemy wiadomość
end;
 
end;
 
end.

Pozostało 580 znaków

2006-08-14 01:55
0

oczywiście nie wpadłes na to, żeby poszukać, nie? Pewnie - po co szukać jak można po raz 100 to samo pytanie zadać INDY


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-08-14 10:47
plik 182
0

dzieki sorry nie wiedzialem ze na 4programmers jest opis komponentów wielkie dzieki

Pozostało 580 znaków

2006-08-14 17:28
plik 182
0

spoko dzieki email dziala ale pytanie co oznaczy 'sc_programu' (pisze serwer ftp)

var

 appdir : string;

begin
  appdir:=sc_programu:=ExtractFilePath(ParamStr(0));
  //zmienną appdir można zdefiniować jako public
  //oraz w obsłudze zdarzenia OnAfterLogin podstawić wartość jak powyżej

  //odbieranie pliku
  if not Aappend then

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0