Jak wypisac liste plikow z serwera w VirtualTreeView ?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-13 21:11
0

Dowiedzialem sie ze istnieje calkiem ciekawy komponent o nazwie VirtualTreeView niestety znalazlem helpa w jezyku angielskim a nie jestem z nieo dobry :-( i prosze o podpowiedz jak wypisac liste plikow i folderow z serwera opartego na IdFTP , IdFTPServer ? Poprzednio wypisywanie realizowale za pomoca kodu ponizej umieszony jest w kliencie ale jak to zrobic w VirtualTreeView [???]

s:=TStringList.Create;
idftp1.List(s,'',true);
memo1.Lines.AddStrings(s);

Pozostało 580 znaków

2006-08-14 01:29
0

przecież masz tam dema - jak angielski Ci nie odpowiada to sobie źródła zobacz


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-08-14 14:22
0

Tylko, że źródła to też angielski w duzym stopniu. ;)

Nie wiem czy to pomoże, ale gdzieś w internecie znajduje się obszerny poradnik do VTV po niemiecku, mi on nie pomógł bo niemieckiego nie znam, może Tobie pomoże. :)


Program to zbiór zer i jedynek ułożonych tak, żeby denerwować użytkownika.

Pozostało 580 znaków

2006-08-14 14:41
0
Nex napisał(a)

Tylko, że źródła to też angielski w duzym stopniu. ;)

eee źródła to o. pascal :>


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-08-14 22:39
0

Oczywiście że Object Pascal... Ale w gruncie rzeczy, jak ktoś nie zna pascala, a zna angielski to powinien coś zrozumieć z kodu (begin/end; for/do; case; itp :d )... To działa w drugą stronę. Np. właściwość ChildCount, bez znajomości angielskiego nic nie powie, trzeba będzie szukać jej definicji, która prawdopodobnie w języku angielskim (jak cała dokumentacja Borlanda i Microsoftu - które są skarbnicą wiedzy :) ). :)Więc znajomość angielskiego bardzo ułatwia. To miałem na myśli. :d


Program to zbiór zer i jedynek ułożonych tak, żeby denerwować użytkownika.

Pozostało 580 znaków

2006-08-15 23:55
FC
0

Moze to cos pomoze:

 
Procedure Tform1.Lista1;
var
  I,obrazek: Integer;
  FCaptions   : TStringList;
 
begin
FCaptions    := TStringList.Create;
obrazek :=0; //numer obrazka w image list
 
(...) tutaj wypelnij liste FCaptions    
 
for i := 1  to FCaptions.Count do
begin
Node := MyTree.AddChild(nil); // adds a node to the root of the tree
NodeD := MyTree.GetNodeData(Node);
NodeD.BasicND := TBasicNodeData.Create(FCaptions[i-1] ,obrazek);
end;
 
end;
 

Poczytaj dokladnie help, tam pisze jak dziala dodawanie recordow.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0