funkcja locate

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-08 22:26
przemon
0

Mam problem z funkcją Locate w bazie InterBase

dla zwykłej tabeli paradox jest ok:
With Table1 Do
If Locate('Nazwa', 'www', [loPartialKey]) = False Then
MessageDlg('nie ma', mtInformation, [mbOk], 0);

a interbase nie:

With DMWin.IBPacjentDS Do
If Locate('Nazwa', 'www', [loPartialKey]) = False Then
MessageDlg('nie ma', mtInformation, [mbOk], 0);

komunikat błędu:
Undeclared identifier 'loPartialKey'
Incopatible types 'TLocateOption' and 'Integer'

jeśli wie ktoś co może być przyczyną proszę o odpowiedź

pozdrawiam Przemek

jeśli ko

Pozostało 580 znaków

2006-08-09 01:25
0

w bazach SQLowych nie powinno się stosować komponentów TTable to raz. Dwa kliknij myszą na Locate a następnie naciśnij F1 i wybież TIBTable a potem na TLocateOptions i zobacz w jakim unitcie to jest i sprawdz czy taki masz w uses


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0