Pobieranie danych z adresu pamięci ?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-08 11:35
ttN
0

Witam, wiecie moze jak pobrac dane z adresu pamieci.
Zakladamy ze znamy jaki typ danych to jest, dajmy na to ze to jest STRING, a adres 00e786c8.

pls help :)

Pozostało 580 znaków

2006-08-08 12:07
0
var
  P: Pointer
begin
  P := $00e786c8;
  ShowMessage(PString(P)^); //
end;

type PString = ^String; //zadeklarowane w module System

Pozostało 580 znaków

2006-08-08 21:37
ŁF
0

a jeśli to będzie w pamięci innego procesu, to readprocessmemory()


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0