Undeclared identifier:IdFTPListOutput ? Blad w kompilacji :(

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-02 09:01
0

Witam od ponad tygodnia mam tym problem i nie moge sobie z tym poradzic mam wygenerowane zdarzenie onListDirectory z komponentu idFtpServer posiadam delphi 7 enterprise i indy10 a blad wyrzuca mi w pogrubionej linijce ponizej "Undeclared identifier:IdFTPListOutput " juz nie wiem co jest zle :-( :-[ czy ktos moze mial tki blad albo czy dziala wam to zdarzenie jesli tak to prosze napiszcie na jakiej wersji delphi i przy jakim indy [???]

unit Unit1;

interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, IdBaseComponent, IdComponent, IdCustomTCPServer, IdTCPServer,
IdCmdTCPServer, IdExplicitTLSClientServerBase, IdFTPServer;

type
TForm1 = class(TForm)
IdFTPServer1: TIdFTPServer;
procedure IdFTPServer1ListDirectory(ASender: TIdFTPServerContext;
const APath: String; ADirectoryListing: TIdFTPListOutput; const ACmd,
ASwitches: String);

private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.IdFTPServer1ListDirectory(ASender: TIdFTPServerContext;
const APath: String; ADirectoryListing: TIdFTPListOutput; const ACmd,
ASwitches: String);
begin
idftpserver1.Active:=false;
end;

end.</b>

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 10:31
0
  1. to jest w INDY10
  2. do uses dodaj IdFTPListOutput
  3. na przyszłośc wysil się trochę i poszukaj

- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-08-03 16:18
0

Masz racje nalezalo dodac do uses idFtpServer patrzylem na stronce indy al nie znalazlem tego :/ wiesz moze kiedy jeszcze wystepuje cos podobnego ? i wielkie dzieki z podpowiedz :-) jak masz jakas stronke z takimi informacjami to rzuc linka poczytam [browar]

Pozostało 580 znaków

2006-08-03 16:41
0

co rozumiesz przez "coś podobnego"? A co do linka to masz w moim pierwszym poście


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-08-03 20:55
0

Link jest spoko mozna sporo sie dowiedziec a co do drugiego to chodzilo mi czy sa jakis inne zdarzenia w tym kmponencie ktore trzeba bedzie deklarowac w USES czy to tylko taki jeden wyjatek ?
I mam jeszcze jedno pytanko w tym artykule znajduje sie takie zdarzenie jak ponizej i wyrzuca Undeclared identifier: 'ReplaceChars' z reszta bledow w artykule sobie poradzilem ale z tym nie wime o co chodzi a nie moge znaleŹĆ artykulu na ten temat [???]

procedure TForm1.IdFTPServer1GetFileSize(ASender: TIdFTPServerContext;
const AFilename: String; var VFileSize: Int64);
Var
LFile : String;
begin
LFile := ReplaceChars( Folder + AFilename );
try
If FileExists(LFile) then
VFileSize := RozmiarPliku(LFile)
else
VFileSize := 0;
except
VFileSize := 0;
end;
end;

Pozostało 580 znaków

2006-08-04 01:01
0

nikt, włącznie z google nie zna ReplaceChars więc na 99% jest to funkcja autora, którą zapomniał podać


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-08-04 09:48
0

Tak tez myslalem bo przekopalem wczoraj google i praktycznie nic na ten temat nie znalazlem :-/ sprobuje zastapic to inna funkcja laczaca dwa stringi do jednej zmiennej. Dzieki za porady. :-)

Pozostało 580 znaków

2006-08-04 12:45
Ad
0
smigo napisał(a)

inna funkcja laczaca dwa stringi do jednej zmiennej

A nie lepiej:

S1:=S2+S3;

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0