Drukowanie HTML bez nagłówków

0

Witam. Jak wiecie przy drukowaniu plików html dodawany jest tytuł strony, numer, data i adres. Moje pytanie brzmi, czy da się to jakos usunąć, pominąć bo potrzebuje wydrukować taki plik ale bez tych dodatkowych napisów. Z góry dzieki za pomoc.

0

Plik->Ustawienia strony->Nagłówek i stopka ??????????????????????

0

to to ja wiem ale jak to zrobic spod delphi

0

File -> Print -> odznacz Header/page number. Ale po co komu drukować pliki html przy pomocy delphi ? Może ci chodzi o drukowanie przy pomocy jakiegoś komponentu ?

0

dokładnie to chodzi mi o to zeby wydrukowac zawartosc Webbrowsera. mam programik ktory wczytuje do webbrowser strone html z dysku a nastepnie ja drukuje i tu sie pojawial moj problem

0
puchi napisał(a)

dokładnie to chodzi mi o to zeby wydrukowac zawartosc Webbrowsera. mam programik ktory wczytuje do webbrowser strone html z dysku a nastepnie ja drukuje i tu sie pojawial moj problem
No w końcu sie sprecyzowałeś, ale jeszcze nie do końca. W jaki sposób drukujesz zawartość ?

0

No powiedzmy ze zaladowalem jakas strone do webbrowser i teraz jak to co jest w webbrowser wydrukowac zeby nie bylo nagłówka i stopki oczywiscie spod delphi.

0

mam programik ktory wczytuje do webbrowser strone html z dysku a nastepnie ja drukuje
JAK JĄ DRUKUJESZ ????????

0

Do drukowania znalazlem cos takiego:
WebBrowser.ExecWB(OLECMDID_PRINT, OLECMDEXECOPT_PROMPTUSER);
tylko teraz jak wyłączyć ten nagłówek i stopke?????

0

Możesz wywołać

WebBrowser.ExecWB(OLECMDID_PAGESETUP, OLECMDEXECOPT_PROMPTUSER);

aby użytkownik sam ustawił strone.

Albo drukuj za pomocą TPrinter + TPrintDialog i wtedy namalujesz na canvasie drukarki co tylko chcesz (zawartość webbrowser)

0

a mozesz jesli to nie klopot dac jakis przyklad jak to wydrukowac za pomoca TPrinter aby nie bylo naglowka i stopki

0

TPrinter wydrukuje to co namalujesz na canvasie. Jeśli nie będziesz malować nagłówka i stopki to ich nie będzie, logiczne.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1