delphi i dbexpress - problem z libmysql.dll

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-25 19:52
Miver
0

Mam pewien progblem. Używam do połączenia z bazą danych komponentu SQLConnect. Wszystkie parametry połączenia są w porządku ale przy sprawdzaniu połączenia (przełączenia wartości connected na true) pokazuje się błąd - "Unable to load libmysql.dll". Proszę o pomoc...

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 19:55
0

a masz tą bibliotekę (np. w katalogu z programem lub w %windir%)?


Piszę programy w językach: C, C++, Java, Python, Bash, PHP, SQL.
Przyjmuję zlecenia

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 20:00
Miver
0

mam libmysql.dll w C:\Windows\system32\ oraz w katalogu gdzie jest plik .exe programu

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 20:04
0


przeczytaj komentarze, moze pomoze...


Piszę programy w językach: C, C++, Java, Python, Bash, PHP, SQL.
Przyjmuję zlecenia

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 20:19
Miver
0

nie znalazłem w komentach rozwiązania mojego problemu :(

w każdym razie wspomnę że jest to lokalna baza na Krasnal Serv'ie. libmysql.dll jest z tej wersji mysql z ktorej korzystam w krasnalu.

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 20:38
0

ok już sobie poradziłem. znalazłem gdzie tam na forum że trzeba mieć starszą bibliotekę 3.23. już wszystko dziła ;)

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 22:08
0

heh.. miałem ten sam problem
za chuny nie mogłem znaleźć tej wersji biblioteki.. mógłbyś mi ją przesłać mailem? ;-)
Pozdro ;-)


Pozostało 580 znaków

2006-07-26 09:40
0

ok wysałem ci libmySQL.dll w wersji 3.32 czyli... takiej jak trzeba xD

Pozostało 580 znaków

2006-07-26 12:46
0

ok..wszystko doszło:)..dzięki bardzo:)


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0