Jak wyświetlić MDIChild z pliku DLL w formie MDIForm pliku

0

Jak wyświetlić MDIChild z pliku DLL w formie MDIForm z pliku Exe?
Czy w ogóle się da coś takiego zrobić?

0

Da się. Gdzieś w downloadzie chyba było takie źródło; nie wiem, czy jeszcze jest, ale poszukaj.

0

trzeba podmienić w dll Application i Screen na ten z exe - było już kilka razy na forum, w artach i na google

0

A tak troche jaśniej bym mógł prosić? Jak podmienić w DLL ten Application? Przecież jeśli skopiuje Source z Execa to biblioteka się nie wyświetli! I o co chodzi z tym Screen'em??

0

imieniny
http://groups.google.com/grou[...];oe=UTF-8&sa=N&tab=wg
http://groups.google.com/grou[...]amp;ie=UTF-8&oe=UTF-8&

najprościej jak napisałem podmienić Application i Screen (masz w tych linkach, trochę wkładu własnego) ale jak nie wiesz co robisz albo jak jesteś początkujący to może się zdarzyć, że wszystko będzie działać OK aż do momentu kiedy zaczniesz dostawać AV i program zacznie się sypać. Jest to związane z tym, że dll i exe to jakby dwa światy i wystarczy, że czegoś nie zwolnisz lub zwolnisz za dużo i już są błędy
trudniej to opakować całęgo dlla w interfejsy ale to też trochę trzeba umieć bo jest trochę z tym roboty a po Twoich pytaniach wnioskuję, że raczej dopiero zaczynasz

jest jeszcze trzeci sposób - zamiast dlli bple. Ma to takie ograniczenie, że zarówno exe jak i bple muszą być pisane w dokładnie tej samej wersji Delphi

a tu masz jeszcze obcojęzyczne strony jak wstawić formę do dlla i ją wywołać
http://www.google.com/search?[...]d+dll&btnG=Szukaj&lr=
polecam szczególnie pierwszą

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0