Jak wyświetlić MDIChild z pliku DLL w formie MDIForm pliku

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-14 12:27
ziom
0

Jak wyświetlić MDIChild z pliku DLL w formie MDIForm z pliku Exe?
Czy wogóle się da coś takiego zrobić?

Pozostało 580 znaków

2006-07-14 14:43
0

Da się. Gdzieś w downloadzie chyba było takie źródło; nie wiem, czy jeszcze jest, ale poszukaj.


Mam nadzieję, że pomogłem :)

Łukasz Brodny

Pozostało 580 znaków

2006-07-14 15:26
0

trzeba podmienić w dll Application i Screen na ten z exe - było już kilka razy na forum, w artach i na google


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-07-14 16:55
ziom
0

A tak troche jaśniej bym mógł prosić? Jak podmienić w DLL ten Application? Przecież jeśli skopiuje Source z Execa to biblioteka się nie wyświetli! I o co chodzi z tym Screen'em??

Pozostało 580 znaków

2006-07-15 00:34
0

imieniny
http://groups.google.com/grou[...];oe=UTF-8&sa=N&tab=wg
http://groups.google.com/grou[...]ie=UTF-8&oe=UTF-8&

najprościej jak napisałem podmienić Application i Screen (masz w tych linkach, trochę wkładu własnego) ale jak nie wiesz co robisz albo jak jesteś początkujący to może się zdarzyć, że wszystko będzie działać OK aż do momentu kiedy zaczniesz dostawać AV i program zacznie się sypać. Jest to związane z tym, że dll i exe to jakby dwa światy i wystarczy, że czegoś nie zwolnisz lub zwolnisz za dużo i już są błędy
trudniej to opakować całęgo dlla w interfejsy ale to też trochę trzeba umieć bo jest trochę z tym roboty a po Twoich pytaniach wnioskuję, że raczej dopiero zaczynasz

jest jeszcze trzeci sposób - zamiast dlli bple. Ma to takie ograniczenie, że zarówno exe jak i bple muszą być pisane w dokładnie tej samej wersji Delphi

a tu masz jeszcze obcojęzyczne strony jak wstawić formę do dlla i ją wywołać
http://www.google.com/search?[...]d+dll&btnG=Szukaj&lr=
polecam szczególnie pierwszą


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0