Enterprise vs. Personal

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-04 20:17
Kiełbass
0

Czym się różni Enterprise od Personal (poza tym że Personal jest darmowy). Czy Enterprise ma jakieś inne graficzne dodatki, np. inne buttony itp.?

Pozostało 580 znaków

2006-07-04 21:50
0

wiecej komponentow (ktore w wersji personal bylyby platne)


Pozdrawiam. Karol

Pozostało 580 znaków

2006-07-04 21:55
0

Różnica jest taka jak pomiędzy Kałasznikowem i armatą. W personal jest około 80 komponentów a w enterprise około 300. Jednak i tak wszystko zależy od strzelca :/ . Dobry snajper więcej wart niż kiepski celowniczy.


<span style="color: blue">"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."
s.p. Marco Pantani
</span>

Pozostało 580 znaków

2006-07-05 09:28
0

Do tego Enterprise ma więcej narzędzi o tworzenia kodu - eksplorator kodu, narzędzia Class Completion, refaktoring (mniam), których Personal (wielka szkoda) nie posiada.

Pozostało 580 znaków

2006-07-05 14:59
Kiełbass
0

chciałbym mieć jakieś fajne buttony wyglądające profesjonalnie - wiem że komponentów z buttonami jest mnóstwo ale większość z nich jest średnia... może ktoś coś polecić?

Pozostało 580 znaków

2006-07-05 15:09
0

A co w tym TButton co jest standardowo jest nieprofesjonalnego? Większość programów ma taki wygląd ;)

Pozostało 580 znaków

2006-07-05 15:21
Kiełbass
0

heh chciałbym żeby był troszkę inny od standartowego lecz bez zbędnych bajerów typu różowe kolorki itp...

Pozostało 580 znaków

2006-07-05 15:22
0

Polecam pakiet TBX (musisz mieć też Tollbar2000 a potem TBXToolbar2000 bodajrze). Jest tam mnóstwo elementów fajnie graficznie wyglądających i w ogóle. Jest ponad 30 skórek.


homepage
<font size="1">Jeśli starasz się, by Twój system był idiotoodporny, zawsze znajdzie się idiota, który jest bardziej pomysłowy od Ciebie.</span>

Pozostało 580 znaków

2006-07-05 15:40
0

Kiełbass napisał:

chciałbym mieć jakieś fajne buttony wyglądające profesjonalnie - wiem że komponentów z buttonami jest mnóstwo ale większość z nich jest średnia... może ktoś coś polecić?

A ja polecam pakiet Jedi Components 3.00 lub wyższy.
Jest tam jakos 300 komponentów dodatkowych i przeróżnych i przycisków też ci tam dostatek. Na przykład jest taki pstryczek jak w samolotach są lub starych piwnicach, tzw. SwitchButton :P
Pakiet używam w Delphi 7 ENT, polecam :)

Pozostało 580 znaków

2006-07-05 18:53
Kiełbass
0

macie moze jakieś namiary na komponent JEDI bo dyżo o tym pisze ale brak downloadu

Pozostało 580 znaków

2006-07-05 19:02
0

Może to ze mną coś jest nie tak, ale sprawdź pierwszy wynik na liście z tej strony. :P


Program to zbiór zer i jedynek ułożonych tak, żeby denerwować użytkownika.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0