Zmiana ustawień systemowych

0

Witam !

Czy można (a jeżeli tak to jak) zmienić na potrzeby konkretnej aplikacji (z jej wnętrza) ustawienia czcionki systemowej w taki sposób, ażeby menu i standardowe okna dialogowe korzystały z tej właśnie czcionki ?

Pozdrawiam

0

dla konkretnej - nie. Jak sama nazwa wskazuje ustawienia systemowe obowiązują dla całego systemu

0

Witam !

Chyba nie do końca.... Istnieją pewne zmienne określane jako systemowe, które spokojnie można zmieniać z poziomu konkretnej aplikacji... Moje pytanie wynika z tego, iż można przykładowo ustawic
czcionkę dla paska tytułu okien dla całego systemu i można to też zrobić dla konkretnej aplikacji przy pomocy komponentu JVGradientCaption. Z tego wynika, że można ! Chciałbym móc to zrobić również z czcionką menu i okien komunikatów.

Pozdrawiam

0

Akurat JvGradientCaption działa w inny sposób, bo przejmuje odświeżanie paska tytułowego aplikacji i maluje go po swojemu, więc nie jest to zmiana ustawienia systemowego, ale raczej "niestosowanie się" do poleceń systemu ;)

0
jw_software napisał(a)

Chyba nie do końca.... Istnieją pewne zmienne określane jako systemowe, które spokojnie można zmieniać z poziomu konkretnej aplikacji...
czy ja napisałem, że nie można? Nie - ja napsałem że się zmienia dla CAŁEGO systemu!

Moje pytanie wynika z tego, iż można przykładowo ustawicczcionkę dla paska tytułu okien dla całego systemu i można to też zrobić dla konkretnej aplikacji przy pomocy komponentu JVGradientCaption. Z tego wynika, że można ! Chciałbym móc to zrobić również z czcionką menu i okien komunikatów.
jak napisał brodny jvGadientCaption to inna bajka - ona po prostu podmienia zwykły caption i olewa ustawienia systemu

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1