[Delphi 7] Wyświetlenie okienka z data

0

W jaki sposób uruchomic okienko z datą takie samo jak po kliknięciu 2krotnie na czas na panelu w Win XP. W jaki sposób pobrac podana przez użytkownika datę do pola TDateTime?

Pozdrawiam

0

Jeżeli chodzi o okienko, to włącz sobie Menadżer Zadań => Procesy, a następnie 2-kliknij czas na panelu. proces, który dojdzie do obecnej listy, powinien być tym okienkiem. jeżeli poznasz jego nazwe, odszukaj go na dysku i odpal przy użyciu np. ShellExecute.

Chyba.

0

Heh W procesach uruchamia się jako rundll32.exe :(

0

Jezeli chodzi Ci o okienko, ktore sie pojawia po kliknieciu w zegarek na pasku (tak to zrozumialem), to nie sadze zeby dalo sie je wykozystac do wprowadzania czasu, bo ono ustawia date i czas, ale systemowy. Rozgladnij sie za jakim komponentem (RX, LMD) albo cos samemu napisz...

0

Ok popatrze...

A możesz coś rozwinąc temat komponentu RX?

0

z tego co wiem to RXy zostały wchłonięte przez JEDI

0

TMonthCalendar + TEdit z TUpDown na podanie godziny

0
chesti napisał(a)

W jaki sposób uruchomic okienko z datą takie samo jak po kliknięciu 2krotnie na czas na panelu w Win XP.

ShellExecute(Handle, 'open', 'control.exe', 'timedate.cpl', NIL, SW_NORMAL);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1