jak przejść do następnej strony w Pascalu?

0

mam na zaliczenie napisac program książka adresowa.. mam już prawie wszystko, tylko nie wiem jak sie przechodzi do nastepnej strony.. np program wypisuje mi liste osob w ksiazce adresowej, ale jak jest ich wiecej niz 8 to na ekranie widac tylko te ostatnie.. program jest tylko na rekordach.. probowalam czegos takiego:

 if i mod 8=0 then
                 begin
                     writeln('nacisnij enter aby przejsc do nastepnej strony..');
                     readln;
                 end;

ale cos mi szwankuje, a program i tak robi swoje :) z gory dziekuje za pomoc..

0
Efciaaa napisał(a)
 if i mod 8=0 then
                 begin
                     writeln('nacisnij enter aby przejsc do nastepnej strony..');
                     readln;
                 end;

ale cos mi szwankuje, a program i tak robi swoje :) z gory dziekuje za pomoc..

 
 if i mod 8=0 then
 begin
  ClrScr; { tego spróbuj }
  Writeln('nacisnij enter aby przejsc do nastepnej strony..');
  Readln;
 end;

Byłoby miło wyczyścić ekran przed następną stroną i zacząć pisać od pozycji 0,0.

0

Dasz numer gg?

hehe
Ja tu przyszłam na te forum po pomoc, a nie rozdawanie numerów gg.
Jak chcesz się umawiać to idź na czat, tam sobie znajdziesz jakąś dziewczynę do pogaduszek,
bo z tego co widzę po twojej nieszczęsnej fotce to szukasz chyba partnerki życiowej. :)

0
Efciaaa napisał(a)

Dasz numer gg?

hehe
Ja tu przyszłam na te forum po pomoc, a nie rozdawanie numerów gg.
Jak chcesz się umawiać to idź na czat, tam sobie znajdziesz jakąś dziewczynę do pogaduszek,
bo z tego co widzę po twojej nieszczęsnej fotce to szukasz chyba partnerki życiowej. :)

Ja mam żonę :-) . Na gg czasami łatwiej wytłumaczyć problem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1