otwieranie www cyklicznie

0

witam, mam problem, mianowicie mam program który po kliknieciu otwiera strone www (wiem bardzo trudne :P) ale chciałbym żeby on co np 10min otwierał po kolei jedną z zdefiniowanych stron, albo tą samą.

0

E tam, trudne...

W zdarzeniu OnTimer komponentu Timer:

WebBrowser.Navigate('http://www.strona.com');

Interval Timera ustawiasz na 600000 (10minut).
Komponent WebBrowser masz w Delphi w zakładce ActiveX

0

dobra, wiem, ze nie na temat... przepraszam...
ale niech mi ktos odpowie, bo mnie to meczy....:
jakim cudem ludzie potrafia napisac program, ktory cos uruchamia, czy tam nawet liczy a nie wiedza
rzeczy typu jak dodac obrazek do buttona albo zrobic, zeby przy zmianie rozmiaru okna memo bylo zawsze na cale okno itd...
czy tylko ja bawilem sie komponentami (i ich wszystkimi wlasciwosciami) i wiedzialem do czego sluza zanim jeszcze potrafilem programowac?
przeciez przy nauce to az korci, zeby sie nimi pobawic....!

0

dobra nie na temat ale niech mi ktos odpowie, bo mnie to meczy....:
jakim cudem ludzie potrafia napisac program, ktory cos uruchamia, czy tam nawet liczy a nie wiedza
rzeczy typu jak dodac obrazek do buttona albo zrobic, zeby przy zmianie rozmiaru okna memo bylo zawsze na cale okno itd...
czy tylko ja bawilem sie komponentami (i ich wszystkimi wlasciwosciami) i wiedzialem do czego sluza zanim jeszcze potrafilem programowac?
przeciez przy nauce to az korci, zeby sie nimi pobawic....!

Nie każdy jest tak mądry, cudowny i fantastyczny jak ty :)
Za to 80% ludzi ma cholernego lenia i im się nie chce po prostu, przylatując z wielką nadzieją na 4p :)
Tak jak jeden studencik informatyki, który błagał aby mu napisać kalkulatorek na zaliczenie przedmiotu na tą TRÓJĘ ehhhh [rotfl] Ambitny typ, nie ma co. [rotfl]

0

wcale nie jestem mądry, cudowny i fantastyczny :-P
ale qrde... ludzie mnie dobijaja....

kalkulatorek na zaliczenie przedmiotu na tą TRÓJĘ
juz sam nie wiem, czy sie smiac, czy plakac :-|

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0