DBGrid + DateTimePicker

0

Yo ! jestem tu nowy więc witam wszystkich !

mam otóż taki problem:

-chcę aby wybraną date DateTimePicker przypisać do tabeli bazy danych z DBGrid a dokładnie w pole ('Data') ale coś mi nie idzie ... proszę o pomoc !

0
Table1.FieldByName('Data').AsString:=DateToStr(DateTimePicker1.Date);
0
RedbaK napisał(a)
Table1.FieldByName('Data').AsString:=DateToStr(DateTimePicker1.Date);

jak już to

Table1.FieldByName('Data').AsDate:=DateTimePicker1.Date;
0

Też można heh.

0

wasze wersje nie działają ale podsuneły mi pomysł

Table2.edit;
Table2.FieldByName('Data').AsDateTime:=DateTimePicker1.Date;
Table2.post ;

w tej wersji działa .. table2 i AsDateTime a nie AsDate

ale dzięki ^^

0

no gratuluję samodzielności :) ostatnio to dość rzadko spotykana umiejętność

0

pomysł zadziała pod warunkiem że DBGrid wyświetla dane z jednej tabeli a nie ze złączenia np. dwóch

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1