pobieranie stron www w postaci tekstu

0

Jakiego komponentu i jak muszę użyć żeby zapisało mi stronę http://www.strona.pl/XXX.html do pliku tekstowego? Delphi 2005 personal

0

TIdHTTP.Get pobiera stronę jako string. Jak zapiszesz do pliku nie wnikam.

0

nie mam tego komponentu... a takim czystym do TCP/IP się da? No bo niby mam TClientSocket i tam we właściwości service się podaje http, port to dla http jest bodaj 80 host i ip to już wezme z cmd pingując. No i tak szukam informacji o tym komponencie i jest właściwość socket tylko że to jest TWinSocket więc się zastanawiam czy nie działa toto tylko dla windowsów... poza tym ciekaw jestem czy serwer by sie nie pogniewał na takie pobieranie danych (jeszcze by pomyśleli że ich telnetuję czy co)

chyba jednak bez TWebBrowsera się nie da :(

0

TIdHTTP możesz dostac wraz z darmowym pakietem Indy
http://www.indyproject.org/Sockets/

0

Sciągnąć przy użyciu Indy a potem otworzyć np w SynEdit

0

no a ja bym właśnie wolał bez indy czy innych "czyiś" ściąganych komponentów

0

URLDownloadToFile się kłania :)

0

Ano znalazłem TEN temat ale od razu szukam w pliku pomocy o tym module (UrlMon) a tu nic ni ma. Dopiero teraz na chama po prostu dopisałem to do uses, daję L-alt, P, S... i nie ma błędów... wpisuję UrlMon [KROPKA] i w code completition są bajery. Nie wiem, chyba mam niekompletny plik pomocy czy coś...

EDIT:
działa! Do the Marcheenkyeveetch! Ale fajny program zrobie [green] [green] [green]

0
FALCO napisał(a)

działa! Do the Marcheenkyeveetch! Ale fajny program zrobie [green] [green] [green]

Hahaha leże :-D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1