Wyświetlenie wszystkich plików w FTP

0

Mam taki problem. Otóż pisze klient FTP, i chciałbym żeby wszystkie pliki co są na serweże to mi wyświetliło tak samo jak w Total Comanderze.

P.S.: Z góry thx :)

0

może byś tak poszukał jaśniepanie

0

Jakbym umiał znaleźć to bym nie napisał, a odpowiedzi nadal nie ma :(

0

A odpowiedzi nadal nie ma. Z zrobieniem menedżera plików to bez problemu bym się poradził, tylko nie wiem jak wyświetlić wszystkie pliki i foldery np. FileListBox.

0

Komponent indy IdFTP

Ustawiasz parametry połączenia, łączysz:

IdFTP1.Connect(TRUE, 1000);

Następnie pobierasz listę do ListBox (O FileListBox zapomnij. Nie dość, że przeznaczone dla Windows 3.1 to jeszcze do plików lokalnych). Tak pobierasz zawartość katalogu:

IdFTP1.ChangeDir('/');
IdFTP1.List(ListBox1.Items, '*', TRUE);
0

Wielkie dzieki :]

0

A poszło by żeby sortowało mi w ListBoxie np na początku foldery a potem pliki i czy by szło jakieś ikonki plików do tego dodać, ale to chyba nie w tym komponęcie ?? A w ShellValueList ( myśle że się nie pomyliłem ) by szło wyświetlić pliki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1