Otworzenie strony www

0

Mam insrukcj:

ShellExecute(Handle,'open',url,nil,nil,SW_SHOWNORMAL);

która powinna otworzyć w przeglądarce stronę zapisaną w url, a wystwitlna sie bład:
[Error] linkmerker.pas(715): Incompatible types: 'String' and 'PAnsiChar'

Co zrobić, żeby program otworzył stronę ze zmiennej url??

0

pchar(url)

0
ShellExecute(Handle,'open',pchar('www.wp.pl'),nil,nil,SW_SHOWNORMAL);
0
krzysztof1991 napisał(a)

[Error] linkmerker.pas(715): Incompatible types: 'String' and 'PAnsiChar'

Co zrobić, żeby program otworzył stronę ze zmiennej url??

przeczytać jaki error wyskoczył :>
<font size="4">Ludzie niedługo będziecie się pytać na forum jak się podetrzeć!!</span>

0

wiesz MisiekD, podcieranie się nie jest znowu taką trywialną sprawą...nigdy o tym nie myślimy ale jak by zacząć się zastanawiać to nie wiem...lepiej z przodu, z tyłu, czy może z boku ? a ile papieru najlepiej ? myślę że jest pewna optymalna ilość papieru potrzebna na podtarcie się, coś około 7*3,14 cm podobno...zagadnienie gatunku papieru też jest niebanalne, szary wiadomo - ekologiczny, sam kiedyś sprzedawałem makulaturę, kolorowy to znowu jakiegoś uczulenia można się nabawić kto wie. ważne żeby nie był gładki, jak na przykład gazeta. owszem są też techniki usprawniające podcieranie się gazetą ale możę nie będę ich tu omawiał...dość że są specjalne tabele współczynnika k szorstkości papieru toaletowego, powinno się go dobrać jako funkcja sprawności technicznej układu trawiennego i pokarmu jaki się na co dzień spożywa f(?, p), ? odczytane z tabel na podstawie badań kału, p jako średnia współczynników dla różnych potraw, z wagą co do objętości przyjmowanego dania. w każdym razie widzisz, żeby się już nierozpisywać (bo z czego będę doktorat robił) to nie był dobry przykład...;)

0

BUAHAHAHAHA!!!
widze, ze Ci sie bardzo nudzilo :d

dzieki [browar]

0

Załózmy, że w ubikacji są dwie rolki papieru toaletowego, wchodzi osoba i prawdapodobieństwo, że weźmie z rolki, gdzie jest więcej wynosi 50%.
W początkowym stanie są dwie równe rolki standardowo na 100 podtarć.
Pytanie: ile będzie papieru na jednej rolce, jak się skończy druga?
Kiedyś robiłem program i zawszae wychodziło tyle samo(bodajże 15%), dla 100 i proporcjonalnie dla 1000, oczywiście plus minus jakiś tam błąd.
Teraz nie pamiętam, jak przyjdę z pracy to się tym zajmę :)

0

Dobra. Pierwszy post był śmieszny. Ale jak tak dalej pójdzie to będzie coraz gorzej.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1