Formularz na yahoo mail

0

Chcę wypełnić formularz na stronie https://edit.yahoo.com/config/eval_register?.intl=us&new=1 z poziomu aplikacji.
Mam kod:

var data:TIdMultiPartFormDataStream;
begin
data := TIdMultiPartFormDataStream.Create;
data.AddFormField('.fn','login');

RichEdit1.Text := IdHTTP1.Post('https://edit.yahoo.com/config/eval_register?.intl=us&new=1', data);

źródło strony (fragment):
<td align="left" width="560"><input type=text name=".fn" value="" size="30" maxlength="50" id="fname"></td>

Program niestety nieuzupełnia tego pola! Co jest nietak??

0
Antek_88 napisał(a)

Chcę wypełnić formularz na stronie https://edit.yahoo.com/config/eval_register?.intl=us&new=1 z poziomu aplikacji.
Mam kod:

var data:TIdMultiPartFormDataStream;
begin
data := TIdMultiPartFormDataStream.Create;
data.AddFormField('.fn','login');

RichEdit1.Text := IdHTTP1.Post('https://edit.yahoo.com/config/eval_register?.intl=us&new=1', data);

źródło strony (fragment):
<td align="left" width="560"><input type=text name=".fn" value="" size="30" maxlength="50" id="fname"></td>

Program niestety nieuzupełnia tego pola! Co jest nietak??
Jakto "nie uzupelnia"? przeciez on nie uzupelni - moze co najwyzej wyslac dane "podszywajac" sie pod formularz wypelniony w przegladarce :)

0

można to tak nazwać, ale to niechodzi :)

0

jeszcze jedno pytanie - jak symulować naciśniećie buttona w formularzu??
button ma taki kod:
<input type="submit" name=".save" value="  Submit This Form Securely  ">

0
Antek_88 napisał(a)

jeszcze jedno pytanie - jak symulować naciśniećie buttona w formularzu??
button ma taki kod:
<input type="submit" name=".save" value="  Submit This Form Securely  ">

ale jak "symulowac nacisniecie" ... gdzie masz otwarta ta strone? w WB? czy chcesz tylko udawac ze masz ja otwarta, a po prostu wyslac formularz? [sciana]

0

ale jak "symulowac nacisniecie" ... gdzie masz otwarta ta strone? w WB? czy chcesz tylko udawac ze masz ja otwarta, a po prostu wyslac formularz?

chcę udawać, że mam otwartą.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1