accounts.dat do accounts.txt

0

mam problema jestem samoukiem i niezabardzo wiem jak za pomocą delphi odczytac taki plik :/ posiadam dane na temat tego pliku w takiej postaci

key string NAME
field string PASSWORD
field string FNAME
field string SNAME
field string MNAME
field string ADDR1
field string ADDR2
field string CITY
field string STATE
field string ZIPCODE
field string COUNTRY
field string PHONE
field string EMAIL
field string SECRET
field string CDKEY
field string SESSIONKEY
field string LAST_IP
field uint64 CHAR[10]
field uint PLEVEL
field uchar MD5_0[16]
field uchar MD5_1[16]
field uchar MD5_2[16]
field uchar MD5_3[16]
field uchar MD5_4[16]
field bool BANNED
field bool LOCKED
field uint LAST_ACCESS

iteresuje mnie odczyt pliku do formatu txt i na odwrót :/ mam nadzieje ze pomożecie ...

mam nadzieje ze ten problem okażę sie noobowaty i napiszecie mi ze ze to jest bardzo proste :D

Z góry dziekuje .....

dodam jeszcze przykładowy plik

[URL=http://www.uploadtemple.com/view.php/1145461117.rar][IMG]http://www.uploadtemple.com/thumb/thumb_rar.jpg[/IMG][/URL]

0

problem okazuje się noobowaty :D

a tak poważnie to poczytaj o instrukcji blockread()

//jest chyba takie coś jak edycja posta, a nie dodawanie nowego z byle powodu :>

0

musisz jeszcze iwdzieć ilu znakowe są pola typu STRING, np NAME lub PASSWORD. Wtedy w Delphi robisz rekord

type
  TDane = record
    NAME: string[rozmiar];
    PASSWORD: string[rozmiar];
    PLEVEL: Integer;
    MD5_0: array [0..16] of char;
    BANNED: Boolean;
  end;
  //to oczywiście nie wszystkie rekordy

a potem poczytaj o plikach typowanych na 4p

0

A skad pochodzi ten plik?

0

stokrotne dzieki mam małe pytanko jeszcze jak to zrobic za pomocą tcl :D i temat jak dla mnie mozna skasować... :D

plik pochodzi z emulatora WoWEmu... do gry World of Warcraft mam zamiar postawic serwerek ktory sie skałada z dwóch serwerów ( takich samych ) i chcĘ dokonać synchronizacji własnie tego pliku jak to bedzie mozliwe....

a jakbym użył packed to bym niemusiał chyba ustalać wielkości ??

type
  TDane = record packed // <-- packed ??
    NAME: string[rozmiar];
    PASSWORD: string[rozmiar];
    PLEVEL: Integer;
    MD5_0: array [0..16] of char;
    BANNED: Boolean;
end;
0

Tak tylko pytam, bo po pobierznych ogledzinach to nie wyglada on za rozowo. No ale probuj.

0
mlagrass napisał(a)

a jakbym użył packed to bym niemusiał chyba ustalać wielkości ??

type
  TDane = record packed // <-- packed ??
    NAME: string[rozmiar];
    PASSWORD: string[rozmiar];
    PLEVEL: Integer;
    MD5_0: array [0..16] of char;
    BANNED: Boolean;
end;

musiałbyś - packed powoduje tylko tyle, że rozmiary zmiennych nie są wyrównywane do 4 bajtów

0

też własnie takl stwierdzilem :D heh

field uint64 CHAR[10]

a to jak typować :/ ??

zakodowane dane :/ chyba .... dzieki za wszystko...

// EDYTUJ SWOJE POSTY ZAMIAST TWORZYĆ NOWE!!! - Ł

0

Nie lubie tego mowic, ale powiemm - a nie mowilem:

spc napisał(a)

Tak tylko pytam, bo po pobierznych ogledzinach to nie wyglada on za rozowo. No ale probuj.

Ale pokombinuj, moze w necie cos znajdziesz ciekawego na temat struktury tego pliku. Nie jest rozowo ale chyba nie jest strasznie. Jezeli ktos cos pokomplikowal to jest to do odkomplikowania, ze tak sie wyraze.

0

znalazlem dbconsole.exe mozna nawet za pomocą tcl odczytać co trzeba... a glownie o tcl mi chodziło ........

a co do edytowania postów to dwa razy szukalem ikonki lub napisu i nieznalazlem ... to chyba źle ?? niejednno forum odwiedzalem i znalazłem poza tym licznika postów niewidze ............ i tak powinno być jak dla mnie temat wyczxerpany niech więc moderator skasuje cały topic i bedzie wporządku.....

mam nadzieje ze nieodebrano mnie źle...

0

Edycja postu - trzecia ikonka od prawej (z hintem 'panel administracyjny).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1