Standardowa przegladarka i blokowanie popupmenu

Odpowiedz Nowy wątek
2006-04-14 11:54
pytong
0

Witam,

Kto wie gdzie w rejestrze systemu sa zapisane dane o podstawowej przegladarce internetowej ??

Jak zrobic zeby po kliknieciu na WebBrowserze prawym przyciskiem mysze nie wyskakiwalo popupmenu od internet explorera??

Prosze o pomoc ;)

Pozostało 580 znaków

2006-04-14 12:01
0

domyślna przeglądarka = program otwierający pliki .htm, .html i skojarzony z protokołem http, czyli HKCR.htm ; HKCR\http


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-04-14 16:52
pytong
0

dzieki za pomoc.

a drugie pytanie ??

Pozostało 580 znaków

2006-04-15 01:56
0

wpisz "WebBrowser":
http://www.swissdelphicenter.ch/torry/

disable the Popupmenu in TWebbrowser? [Internet / LAN]:

// Put a TApplicationEvents component on your form and assign a OnMessage event handler:

procedure TfrmMyBrowser.ApplicationEvents1Message(var Msg: tagMSG;
  var Handled: Boolean);
begin
  if (Msg.Message = WM_RBUTTONDOWN) or (Msg.Message = WM_RBUTTONDBLCLK) then
  begin
    if IsChild(Webbrowser1.Handle, Msg.hwnd) then
    begin
      // Show your own Popupor or whatever you want here
      Handled := True;
    end;
  end;
end;

jakie to proste :)

Pozostało 580 znaków

2006-04-15 09:31
pytong
0

wielkie dzieki.

A wie ktos moze co sie dzieje jak paramstr dziala mi tylko jak w delphi dam w parameters jakis plik, a jak wlacze go normalnie to mi go nie wyswietla. Mam w rejestrach dane zeby moj program to odtwarzal, program sie wlacza normalnie ale bez tego paramstr ??

Pozostało 580 znaków

2006-04-15 09:53
Oscar
0

Z tego co widać to ten kod sam nie zamknie popup'a tylko w trakcie ładowania strony trzeba wykonać odpowiednie tricki przyciskiem myszki?

Nie da się jakoś zrobić, aby zamykał popup'y automatycznie?

2 pytanie:
Jak zrobić zamykanie do np. Opery na podstawie powyższego kodu?

Pozostało 580 znaków

2006-04-15 10:20
pytong
0

jeszcze jedno pytanko...
wie ktos jak zablokowac te strony od internet explorera (nie mozna wyswietlic strony, itp.) i tak zeby ich w historii nie bylo?? ;)

Pozostało 580 znaków

2006-04-15 15:52
0

:D oscar!! my tu mowimy o popupMENU a nie o pop-upach!!
a po za tym, co ma powyzszy kod do zamykania opery?

Pozostało 580 znaków

2006-04-15 15:59
Oscar
0

Widzę ze nie wszyscy załapali świąteczny żart :))) :))) :)))

Oczywiście wiem co to popup i popupmenu CIMAK :)

Smacznego jajca i mokrego programowania wody w wiadrze :)

Pozostało 580 znaków

2006-04-15 16:07
0

:D :D :D :D :D :D :D
tak przez chwile jak pisalem powyzszy post to sie zastanawialem, czy to nie jakis spozniony prima aprilis :D
niezle niezle... (dzieki za poprawienie humoru [browar] )

pozdro i wesolych swiat!

Pozostało 580 znaków

2006-04-16 11:13
pytong
0

ejj...

a dlaczego mi to paramstr dziala przez delphi jak tam parameter, i przez cmd jak dam moj program i potem ten plik, a normalnie jak przez explorera wlacze ten plik to mi sie wlacza program ale bez tego pliku w srodku i paramstr jest puste ?? :/

prosze o szybka odpowiedz [browar]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0