[Delphi] Tweak XP

0

Witam!
Robię program na zasadznie TweakXP i moje pytanie brzmi:
Czy zna ktoś jakiś komponent, lub cos menu rozwiajnego tzn. klikam na przycisk a pod nim lista sie wysuwa tak jak w TweakXP

0

może opisz to konkretniej albo screena daj bo nie każdy ma TweakXP, a na ich stronie screenów brak

0

Coś takiego jak na http://www.elsoft.pl/sklep/index.php?link=70&id=205 nie musi być az takie piękne ale o takie menu mi chodzi. Te menu se umieszczam na formie np. po lewej i oki

0

w JEDI są np. OutlookBar albo XPBar

user image

0

Czyli mam poszukać komponentu "JEDI"??

0
djkolo napisał(a)

Czyli mam poszukać komponentu "JEDI"??

to jest cały pakiet ponad 300 komponentów :) ale warto zainstalować. Jest podzielony na dwie części - komponenty niewizualne i unity http://sourceforge.net/projects/jcl/ oraz komp. wizualne http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=45786

0

Oki ściągnąłem pierwszy i zainstalowałem (przy instalacji wyświetlił się błąd kernela32 to kliknąłem Uninstall i ponownie install i poszło cacy, ale ja delphi uruchomiłem to nie sie nie pokazało, nie ma nic nowego:/
Z drugiego linka sciagam

0

Nie moge drugiego zainstalować. Dam screena:
user image</ort>

0

którego JCLa instalowałeś? Musisz zainstalować JCL 1.97, na screenie wyraźnie pisze, że nie znalazł pakietu JCL w wersji min 1.97

0

Instalowałem najpierw to z pierwszego linku a tera to z drugiego

Oki! Już mi się instaluję. Przeinstalowałm to 1 a 2 juz mi wchodzi

Oj. Zrobiło się tego bardzo dużo. Dzięki za pomoc, ale mam jeszcze pytanko, wiesz gdzie mogę znaleźć to co potrzebuję?? Bo ja nie znalazłem

0
djkolo napisał(a)

Oj. Zrobiło się tego bardzo dużo. Dzięki za pomoc, ale mam jeszcze pytanko, wiesz gdzie mogę znaleźć to co potrzebuję?? Bo ja nie znalazłem

  1. edytuj swój post a nie strzelaj 3 pod rząd
  2. OutlookBar jest na zakładce Jv Bars, Panels
  3. XPBars jest na zakładce Jv XP Controls

polecam najpierw demka sobie zobaczyć :)

0

Oki, ja chciałem edytować tylko nie widze tej opcji.

polecam najpierw demka sobie zobaczyć
???
Edit//
Znalazłem. Myślałem ze bedzie pod opcją Edytuj, a nie "Panel administracyjny"

0

są tam, gdzie instalowałeś JVCL - \jvcl\examples

0

Wielkie dzięki za pomoc. Tego szukałem, a ty mi pomogłeś. Jak py mozna było mozna dawać punkty (Pomógł) to byuś go dostał.
jeszcze raz dzięki.

0
djkolo napisał(a)

Wielkie dzięki za pomoc. Tego szukałem, a ty mi pomogłeś. Jak py mozna było mozna dawać punkty (Pomógł) to byuś go dostał.
jeszcze raz dzięki.

nie ma za co [browar]

0

Napisze jeszcze raz w tym temacie, nie bede zaśmiecał forum. Gdybym miał jakieś pytania będe pisał tu.
Myślę że uda mi się zrobić ten program, mniej więcej z głowy, ale gdy zacząłem pisac na temat procka, to mi nie wychodziło. Nie wiem jak zrobić by wświetlić używanie procka i ram taj jak np. w Menadżerze zadań Windows (CTRL+ALT+DEL) Komponenty można znaleźć w zakładce JV Jans SIM, myśle ze dzięki nim, ale nie jestem pewien.

Misiekd
masz już swój nick u mnie w programie na zakładce "Współpraca" za pomoc w ostatnim pytaniu. A mogę twoje imię i nzawisko?? Będzie bardziej czytelnie

0

JV Jans SIM, to do rysowania wykresu zużycia może być, możesz też sam rysować - to wcale nie jest trudne
a do odczytania zużycia to zainteresuj się np. http://www.aldyn.ru/products/perfutils/
natomiast dużo info o kompie, hardware i software, to np. JvComputerInfoEx (jv system)

0

Czy mogę uzyć w programie twojegi imienia i nazwiska??
Na zakładce JV Jans SIM który komponent, ten JvSimScope1??
A na stronie http://www.aldyn.ru/products/perfutils/ są komponenty, ale do wersji Delphi 6, a ja mam 7 zadziałają??

0
djkolo napisał(a)

Czy mogę uzyć w programie twojegi imienia i nazwiska??
Na zakładce JV Jans SIM który komponent, ten JvSimScope1??

Ten, z tym że go nie używałęm. Poza tym jak masz chwilkę czasu to możesz rysowanie takiego wykresu jak windowsowy menadżer zadań zrobić samemu na PaintBoxie

A na stronie http://www.aldyn.ru/products/perfutils/ są komponenty, ale do wersji Delphi 6, a ja mam 7 zadziałają??

na 99% tak :)

0

Misiekd napisał:

Ten, z tym że go nie używałęm. Poza tym jak masz chwilkę czasu to możesz rysowanie takiego wykresu jak windowsowy menadżer zadań zrobić samemu na PaintBoxie

Nie rozumiem:/ Narysować? Jakiś komponent do tego? Czy w Paincie (Windows'owym)

A na stronie http://www.aldyn.ru/products/perfutils/ są komponenty, ale do wersji Delphi 6, a ja mam 7 zadziałają??

na 99% tak

Tylko mi nie chciały zadziałać:/
Są 3 foldery który pierwszy??, oprucz Demos (On odpada)
user image

0
djkolo napisał(a)

Misiekd napisał:

Ten, z tym że go nie używałęm. Poza tym jak masz chwilkę czasu to możesz rysowanie takiego wykresu jak windowsowy menadżer zadań zrobić samemu na PaintBoxie

Nie rozumiem:/ Narysować? Jakiś komponent do tego? Czy w Paincie (Windows'owym)

No piszę, że na np PaintBox'ie (to jest komponent specjalnie do rysowania)

Tylko mi nie chciały zadziałać:/
Są 3 foldery który pierwszy??, oprucz Demos (On odpada)
user image

najpierw DesignTimes a potem RunTimes

0

A taki właśnie błąd mi się wyświetla:
user image

0

GOOGLE!! Ten problem ma ze 100 lat i są setki stron opisujących go.

0

No przejzałem wszystko! I nie ma na moje odpowiedzi! Nie mam pliku na dysku. Najlepiej tak jak w większości postach "Podaj link do pliku lub wyslij mi go na maila"

0

zamień VER140 na VER150

0
Misiekd napisał(a)

zamień VER140 na VER150

Gdzie??

0

Tam w komentarzu nad zaznaczoną linijką, gdzie jest IFDEF.

0
djkolo napisał(a)
Misiekd napisał(a)

zamień VER140 na VER150

Gdzie??

a ile VER140 widzisz na screenie?????

0

To zobacz na screen, ten u góry jeszcze raz. Edytowałem go by nie zasmiecac:D Teraz jest taki błąd, ze nima komponentów

Halo. Odpowie mi ktos [???] [???] [!!!] [!!!] I gdzie znajde ten komponent Paint by narysoqać sobie wykres??

0

Zainstaluj te komponenty jeszcze raz.
A tobie chodzi o komponent TPaintBox, zakładka System chyba.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1