przewijanie obrazka w Delphi

0

Witam

Jak uzyskać przewijanie obrazka w Delphi? Da się coś takiego uzyskać na komponencie Image? Chodzi mi o to, że obrazek jest większy od rozmiaru komponentu i chciałbym mieć możliwość przewijania go np. w pionie.

Z góry dziekuje za odpowiedzi
Pozdrawiam

0

Wrzuć na forme TScrollBox'a w ScroolBox'a wrzuć TImage z AutoSize ustawionym na True. Ogolnie to chyba już wszystko, a jak paski przewijania nie będą się dalej pokazywać to pokombinuj z ustawieniami w ScrollBox'ie

0

Demo masz w :
..\Delphi\Help\Examples\Scrollbar

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0