Działanie TListView

0

Heloół. Czy istnieje jakiś sposób na poprawienie działania TListView w trybie Report? Chodzi mi głównie o szybkość działania - TListView działa bardzo źle, np. kiedy dodaję lub kasuję kilkadziesiąt pozycji z Items - przy wpisaniu 100 pustych pozycji:

    for NrZnalWpis := lvWyszukane.Items.Count to Wyszukanie.Bufor.Count - 1 do
      lvWyszukane.AddItem('', nil);

zajmuje to około sekundy, co w moim programie jest po prostu nieakceptowalne. Innym problemem jest odświeżanie widoku - z każdym scrollowaniem przerysowywane są wszystkie pozycje, co powoduje nieprzyjemny efekt migotania. Może istenieje jakiś inny analogiczny komponent? (Stosowałem TTntListView, ale ten działa dokładnie tak samo)
Z góry dzięx za pomoc.

0

zajrzałeś do helpa? beginupdate/endupdate!

0

Wygląda na to, że pomogło, ale nie z perfidnym odświeżaniem widoku dalej klops. Dziex za pomoc.

0

VirtualTreeView

0

Zgadzam sie Misiekd. VirtualTreeView jest moim zdaniem najlepsze. :) No i możliwościami przeraża. :)

0

Ściągnąłem sobie źródło VirtualTreeView, bo faktycznie prezentuje się imponująco na obrazku, ale tu spotkała mnie niespodzianka - brakuje mi unitów LCLProc, LCLType, LMessages, LCLIntf, a Gógl nie wskazuje skąd to można ściągnąć. Czy można liczyć na wsparcie w postaci VirtualViewTree.dcu? Jeśli ktoś byłby łaskaw, to proszę podesłać na [email protected]

0
patman napisał(a)

Ściągnąłem sobie źródło VirtualTreeView, bo faktycznie prezentuje się imponująco na obrazku, ale tu spotkała mnie niespodzianka - brakuje mi unitów LCLProc, LCLType, LMessages, LCLIntf, a Gógl nie wskazuje skąd to można ściągnąć. Czy można liczyć na wsparcie w postaci VirtualViewTree.dcu? Jeśli ktoś byłby łaskaw, to proszę podesłać na [email protected]

http://www.delphi-gems.com/supplement/download.php?ID=28

0

W istocie, komponent działa miodnie. Teraz pozostaje mi tylko przerobienie wszystkich moich programów ;)
Dziex

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1