listview ilość linii

0

mam pytanko czy istnieje jakiś inny sposób bo potrzebuję wprowadzić dziesiątki tysiecy linii do listview'a i mi się zwisza komputer:(

0

A te linie mają być jakie? Każda inna czy te same tylko z inną wartością? Jeżeli te same to pętla np. while, a jeżeli każda inna to po częściach kopiujesz do items, albo w kodzie lista.Items.Add('cos'); tylko z tym "trochę" roboty by było ;)

0

z wporwadzaniem danych nie ma problemu tylko jest z pamiecią bo listview staje się przepełniony i zwiesza

0

Hehe :) A na co aż tyle linii?

0

To pewnie nie kwestia przepełnienia tylko odświeżania po każdym dodaniu. Zrób:

ListView1.Items.BeginUpdate();
//OPERACJE DODAWANIA
ListView1.Items.EndUpdate();
0

Tworzysz virtual ListView (styl LVS_OWNERDATA),
później ustalasz liczbę linii - LVM_SETITEMCOUNT.

0
Szczawik napisał(a)

To pewnie nie kwestia przepełnienia tylko odświeżania po każdym dodaniu. Zrób:

ListView1.Items.BeginUpdate();
//OPERACJE DODAWANIA
ListView1.Items.EndUpdate();

dzięki własnie miałem odswiezanie po każdorazowym dodaniu i na dodatek sortowanie włączone. teraz jest już git ;-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1