Przezroczystość mojego komponentu

0

Cześć, napisałem komponent od TCustomControl. Muszę mu zrobić ort!. Komponent spełnia rolę jakby labela.

Wyłączyłem mu csOpaque z ControlStyle, ale piszę na nim w taki sposób:

  FBitmap.Canvas.TextOut(0, 0, Caption);
  Canvas.Draw(FLeft, FTop, FBitmap);

Oczywiście kolo brusha jest na clNone, styl brusha też na bsClear, ale <ort>przeźroczystości </ort>nie ma. Co muszę jeszcze zrobić?</delphi>

0

zastanów się dorbze po cyzm dizedziczy ten komponent :) następnie odpowiedz sobie na pytanie czy ten komponent mozna ustawaić na <ort>przeźroczysty </ort>:d
Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1