Jak zmienić właściwość Modal dla dowolnego okna?

0

Mam program (nie mój), który wyświetla jedno z okien przez ShowModal, przez co jego podrzędne okna są nieaktywne.
Co zrobić, żeby zmienić właściwość tego okna, aby stało się ono normalnym oknem i nie blokowało pozostałych okien tego programu?

0

zastosować show zamiast showmodal?

0
abc napisał(a)

zastosować show zamiast showmodal?

[sciana] 1) dla nie swojego programu 2) utworzonego już okna
nie wiem czy to jest możliwe, jak coś to coś z setwindowlength czy coś takiego

0

Jeżeli masz uchwyt (handle) okna to:

SetWindowPos(uchwyt, HWND_NOTOPMOST, 0, 0, 0, 0 , SWP_NOMOVE or SWP_NOSIZE);

Natomiast jeżeli nie masz jego uchwytu to musisz go zdobyć (funkcja FindWindow i podobne)

0

kazek - ten kodzik który podałeś Nie działa

0
superfly86 napisał(a)

kazek - ten kodzik który podałeś Nie działa

Niestety jeżeli okno zostało utworzone jako modalne np. funkcją CreateDialog to nie zadziała, takie okno musi być oknem modalnym i żadna zmiana stylu nie zadziała.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1