Undeclared identifier: 'AuthenticationType'/'atLogin'

0

Wysyłanie maila bez wiedzy użytkownika

Witam. Przy kompilacji powyzszego, wyskakuja mi bledy:

[Pascal Error] Unit1.pas(52): E2003 Undeclared identifier: 'AuthenticationType'
[Pascal Error] Unit1.pas(52): E2003 Undeclared identifier: 'atLogin'

Uzywam Borland Developer Studio 2006. O co chodzi z tymi bledami? Z gory wielkie dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie :)

0

Masz zainstalowane nowe INDY, a ten projekt (wysyłane_emaila_...) był tworzony pod starszą wersję INDY (chyba 9).

Ogólnie kod jest dobry, ale wymagane są drobne zmiany właśnie przy tych dwóch poleceniach, bo są one teraz trochę inne...

ps. Skąd masz Delpgi 2006 ? Skąd można pobrać ?

0

Zmień to po prostu na jakąś odpowiednią opcję w Indy 10 i zadziała.

Delphi 2006 Trial dostępne jest do pobrania ze stron Borlanda (patrz http://4programmers.net/BDS_2006_Trial_jest_dost%C4%99pne)

0

Taki mały OT:

Borland Developer Studio 2006 napisał(a)

...[Pascal Error]...
:> [???]

Jak to "Pascal" ?? przecież teraz to jest język "Delphi" i sam Borland tak mówi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1