Problem z biblioteką i SQLem

0

Mam problem pisze dla siebie programi obsługujacy baze danych MySQL,

mm główny formularz który łączysię bezpośrednio z bazą, i stowrzyłem moduły dodatkowe formularze-części programów które wykonują określone czyności szukanie, wstawianie.

bibliotekę napisałem

procedure SearchDlg(Connection : Pointer); <- z programu wrzycam tutaj komponent TZConnection przekazuje do formularza;

jak wywołuje procedure z danej biblioteki jest wszystko ok, natomiast jak chce wyszukiwać to za pierwszym raz niec się nie dziej aa za drugim padam mi aplikacja pisze jakiś bąd Access to read i numerek i wyłańcza mi sie aplikacja cała.

Może ma ktoś sposób na przekazanie połączenia z bazę między bibliotekami za pomocą komponentów Zeos

0

Kiedychś próbowałem zrobić coś takiego... tyle że z komponentami MyDac... niestety nie da się tego zrobić, jedyne wyjście to nie kokoRZystaćystać z dll a z bpl... poszukaj, poczytaj.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1