FTP Fast & Hide

0

Witam

mam takie pytanko a moze i proźbe bo potrzebuje programiku a nie wiem zbytnio jak go zrobic :(

Chodzi o szybki programik FTP o co chodzi a mianowicie ma juz w sobie zapisany adres FTP z ktorym ma sie laczyc LOGIN oraz HASLO ale nikt nie moze go zobaczyc oczywiscie przed kompilacja mozna :)
mamy tylko mozliwosc do wpisania <ort>scieszki </ort>jaki plik ma byc skopiowany
w przyszlosci moze i on by byl niewidoczny (non stop ta sama nazwa).
po kliknieciu export automatycznie wysyla owy plik na server FTP
po odpaleniu porgramu jest autoconnect i na dolnym pasku widac bylo by takie slowa np: Połączenie: GOOD a w przypadku nie połączenia ERROR.
ponizej przedstawiam mniej wicej jak by to wygladalo z paskiem postepu a i co do wielkosci exportowanego pliku to jest on rozny od kilku kilo do max 60-70MB
user image

Za pomoc bede wdzieczny jezeli nie za sam programi to chociaz za jakies naprowadzenie jak go zrobic :(

Pozdrawiam i Dziekuje

0

nigdy się nie bawiłem w delphi w ftp ale sądze że wystarczy IdTrivialFTP na formę (IndyClients) i w buttonie dać:

IdTrivialFTP1.Put(Edit1.Text, 'login:[email protected]/sciezka/plik.rozszerzenie');

i chyba tyle, ale nie sprawdzałem, widzę tylko że jest taki komponent i ma taką funkcję
jak będziesz chciał pasek to chyba wystarczy dać

w OnWorkBegin tegoż komponentu ProgressBar1.Max := AWorkCountMax;
w OnWork ProgressBar1.Position := AWorkCount;
a w OnWorkEnd ProgressBar1.Position := ProgressBar1.Max;

natomiast nie to chciałem powiedzieć, chciałem powiedzieć że nie będziesz miał żadnego wpływu na to że bez trudności będzie ci można hasło do serwera zarąbać

0

eh no wlasnie adres i login moga se krasc ale nie Haslo hehe wlasnie o to chodzi ze bylo by mozna uzywac zwyklego FTP ale uzytkownik nie ma prawa znac hasla na server :(
mail nie idzie w rachube bo nie wysle sie paczki dajmy to 50MB a i nawed 5MB to troche zajmuje a FTP szybszy jest ;]

Nie ma czekos Takiego jak OnWorker itp... w tym :( ani w proporties ani w event

0
Remx napisał(a)

Nie ma czekos Takiego jak OnWorker itp... w tym :( ani w proporties ani w event

a co jest ? nie ma być OnWorker tylko OnWork - to w Indy 9 - nie wiem jakie masz, ale to są trzy z pięciu zdarzeń które tam w ogóle są więc trudno nie znaleźć
hasło ci skradną na stówkę, możesz szyfrować jak ftp to obsługuje ale to też za wiele nie da, możesz wysyłać dane paczuszkami do skryptu php żeby nie przekroczyć phpowskiego limitu, a php zajmie się uploadem na ftp - jak będzie na tym samym serwerze to za dużej trasy nie ma i roboty, ale najlepiej żebyś stworzył usera o prawach określonych którego hasło sobie mogą kraść do woli

0

hmm chyba to tak nie wypali bo dajmy to osoba nie zmieni nazwy likow ale dane sie zmienia i zastapi stary plik z servera na ten nowy i dane zostana stracone :(

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1