DBLookupListBox

0

Witam!

Mam komponent DBLookupListBox1 z tak ustawionymi właściwościami:

DBLookupListBox1.DataSource:=dmEwi.DataSource4;
DBLookupListBox1.DataField:='DProwadzacy';
DBLookupListBox1.ListSource:=dmEwi.DataSource5;
DBLookupListBox1.ListField:='PProwadzacy';

gdzie DProwadzacy i PProwadzacy są typu string ale w komponencie sie nic nie pojawia.

Czy może mi ktoś poradzić i pomóc - co robię źle?

pozdro ;)

0

a KeyField? a zapytanie aktywne?

0
Misiekd napisał(a)

a zapytanie aktywne?

a mógłbyś mi to trochę wyjaśnić? - jak ono powinno wyglądać ido jakiej włąściwości powinno być podpięte.

DBLookupListBox1.KeyFild:='PProwadzacy';

Jakbyś mógł to zapodałbyś jakieś prawidłowe ustawienia dla tego komponentu.

pozdro ;)

0

ale tu nie ma co ustawiać, z tym, że DataSet (u mnie TTable) musi być aktywne!

user image

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1