Zamiana pozycji wierszy w ListView

0

Jak zmienić kolejność wierszy w komponenęcie ListView. Ma to być coś ala ort! sortowanie.

0

Stwórz sobie jakiegoś tempa TListItem, przypisuj do niego itema, którego chcesz przenieść, kasuj tego itema z ListView, a potem wsadzaj w odpowiednie miejsce tego tempa (chyba była jakaś metoda insert w ListView, w argumencie której podawało się indeks, jaki ma mieć dodawany item)

0

Gdy próbuje wstawić Itema za pomocą funkcji Insert to pojawia się błąd "Left side cannot be assigned to"

0
fffelek napisał(a)

Gdy próbuje wstawić Itema za pomocą funkcji Insert to pojawia się błąd "Left side cannot be assigned to"

podaj kod

0

Kod:

procedure TForm1.goraClick(Sender: TObject);
var
  Wiersz: TListItem;
  IndexP: integer;
begin
  IndexP:=Lista.Selected.Index;
  if (Lista.Selected.Selected)and(IndexP<1) then
  begin
    Wiersz:=Lista.Items.Item[IndexP];
    Lista.Items.Item[IndexP].Delete;
    Lista.Items.Insert(IndexP-1):=Wiersz;
  end;
end;
0

a do helpa zaglądałeś???

Insert method (TListItems)
<font size="4">Creates a new list item and inserts it into the list view.</span>
Delphi syntax:
function Insert(Index: Integer): TListItem;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1