URLDownloadToFile i rapidshare.de

0

Witam wszystkich!
Mam problem z funkcją:
URLDownloadToFile

W większości przypadków działa

Gdy wpiszę na przykład
http://wp.pl
wszystko jest ok. Strona się ściąga.

ale jest jeden adres:
http://rapidshare.de

i tu właśnie tkwi problem - strona za nic nie chce się ściągać... wygląda na to, że z całego tego serwera można ściągać za pomocą tej funkcji tylko pliki, do których się ma bezpośredni adres...
W przeglądarce normalnie wszystko działa.
Jak to się dzieje?

0

ale nie ściąga głównej strony czy jakiegoś pliku tam uploadniętego ? jak to drugie to nic dziwnego - trza się raczej trochę bardziej pomęczyć - ciacha, referer, sesja ...

0

Rozumiem, że chcesz sciągać pliki uploadowane na rapidzie ..nie uda się - sekundowe opóźnienie + token z literami nachodzącymi na siebie.

0

Chodzi o stronę, która jest wyświetlana w przeglądarce, a nie chce się tą komendą pobrać na dysk... dla przykładu - strona główna. Jak pisałem - wszędzie działa a tu nic ;[

cóż, z uploadport.com poszło gładko, muszę spróbować i tutaj ;]

0

Wróciłem z wyjazdu i znowu się tym zająłem ;]

Napisałem małego OCR do czytania tych kodów i działa :D

Mam problem potem...
Nie wiecie, jak przechwycić okienko pobierania pliku z TWebBrowser? Najlepiej tak, zeby się nie pojawiało w ogóle, a zamiast tego plik się zapisze sam tam, gdzie ja chcę ^^

URLDownloadToFile nie działa... a w webbrowser jak dam url i odpowiedni postdata, to wyskakuje właśnie to okienko...

0

wstaw IdHTTP, jako StreamOut daj TFileStream utworzony na dysku i dajesz IdHttp1.Post czy Get(strona, Parametry {TStringStream}, Plik {TFileStream});

jak chcesz żeby po kliknięciu w webbrowsera się ściągnęło, to oprogramuj onnavigate

możesz też pozmieniać ustawienia dla IE w rejestrze "dziurkując system" żeby od razu otworzyło czy zapisało ale ja bym nie chciał nigdy wtedy poznać twojego programu jakby takie kwiatki robił

0

THX za rady!
Jakoś sobie ze wszystkim poradziłem... z okienkiem ściągania IE w najbardziej lamerski sposób... SendKeys xD
Brakuje mi tylko proxy... musze zmienić te ustawienia w IE, ale nigdzie o tym nikt nic nie pisze... znalazłem 1 gotowiec na to, ale miał niezadeklarowany jakis typ. Dołączałem różne unity, ale w żadnym nic nie było, nawet po wpisaniu nazwy tego typu do googli znalazł się tylko ten właśnie gotowiec xD

0

Nie wiem czy dokladnie oto ci chodzi, ale niedawno tez chcialem zmieniac proxy w IE, dla rapidshare. Zmiane adresu proxy w IE moze dokonac w rejestrze.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings

Wartosc: ProxyServer

0

thx, to była dobra droga, ale trzeba było zmienić w sumie 5 kluczy i dopiero poszło ;]

0
mrbabcia napisał(a)

thx, to była dobra droga, ale trzeba było zmienić w sumie 5 kluczy i dopiero poszło ;]

bo ustawienia o proxy w ie zdaje się nie działają od razu - sprawdza co jakiś czas czy się nie zmieniły

0

Trochę czasu minęło... wszystko się poprzewracało. Działa wszystko z rapidshare, megaupload i filefactory, ale niestety uploadport się nieco zabezpieczył. Też mają teraz tekst do przepisania z obrazka, ale to nie problem ^^.
Gdyby ktoś wymyślił, jakie trzeba wysyłać requesty do ich servera, to byłbym uratowany :] Jakieś straszne dziwactwa skrypty robią na tej stronie i nie mogę się połapać ;]
Tak więc - w tym miejscu potrzebuję współautora do robienia UADa :D
Tutaj pre pre pre pre pre alpha http://uad.tox.pl
THX

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1