Automatyczna odpowiedz na gg

0

Mam pytanie:

Jak zrobić program który automatycznie bedzie odpowiadła na gg. Chodzi o cos takiego, że jak ktoś cokolwiek napisze to zostanie automatycznie wygenerowana wiadomośc. np. "Nie ma mnie :P"

Za jakieś pomysły/pomoc z góry dziękuje

0

Uzyj komponentu thgg. A poza tym chcesz napisac plugina do np Tlena?? to poszukaj na http://ekipa.tlen.pl na jego forum i poszukaj sdk.

0

Skąd można ściągnąć ten komponent?

0
Krzysiekkk napisał(a)

Skąd można ściągnąć ten komponent?

Bana masz na google????
http://www.google.com/search?hs=bva&hl=pl&client=opera&rls=pl&q=delphi+thgg&btnG=Szukaj&lr=

0

Dobra mam juz thgg ale cos nie działa jak chce odwołać sie do jakiejś procedury np.

procedure THGG.SendMessage(Recipient: Integer; MessageContent: string; MessageFormat: array of const);

i wpisuje:

thgg.SendMessage(123456, 'Ala ma kota', []);

to wyskakuje mi błąd:

[Error] Unit1.pas(28): This form of method call only allowed for class methods

Jak temu zaradzić?

0

Dobra mam juz thgg ale cos nie działa jak chce odwołać sie do jakiejś procedury np.
procedure THGG.SendMessage(Recipient: Integer; MessageContent: string; MessageFormat: array of const);

i wpisuje:

thgg.SendMessage(123456, 'Ala ma kota', []);

to wyskakuje mi błąd:

[Error] Unit1.pas(28): This form of method call only allowed for class methods

Jak temu zaradzić?

Widzisz i nie grzmisz... :| - czy jak chcesz wywołać metodę klasy TForm2 piszesz:

TForm2.Button2Click; ?

Radzę poczytać o korzystaniu z klas.

0

wiem że bez "T" z rozpędu tak napisałem ale jak napisze:

hgg.sendmessage(123456,'cos tam',[]);

to też nie działa

0

a ja wiem jak DD
HGG.SendMessage(125555,'asdasddsad',[]); lub

HGG1.SendMessage(125555,'asdasddsad',[]);

0

Wstaw sobie na formę button1 i thgg1 i w zdarzeniu onclick buttona napisz:
thgg1.sendmessage(numer,'treść',[]);

A na przyszłość przeczytaj sobie pomoc do komponentu, która jest w paczce z komponentem.

0

A tak w ogóle to zanim to zrobisz to musisz połączyć komponent z serwerem gg. Musisz podać:

thgg1.number:=numergg;
thgg1.password:=hasłogg;
thgg1.connect(-1);

najlepiej zrobić to w oncreate formy lub w onclick buttona.

0

w on create laczenie czasami nie dziala wala. trzeba by ustawiac timeout :)
np:

hgg1.connect(1000);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1