Ukryta Forma i GGlite

0

Wiec tak ukrywam forme
ShowMainForm:=false
I chce zeby po wlaczeniu programu glownego
polaczyl sie z serwerem gg tym kodem

gg.GGInitHost;
gg.GGLogon;
gg.GGChangeUserStatus;
gg.login := StrToInt(edit1.Text); 
gg.password := Edit2.Text;

Jak daje to do formcreate i forma jest widoczna to dziala [logiczne]
Jak zrobic zeby to dzialalo przy starcie programu gdy forma jest niewidoczna ??

0

zrób może tak:

begin
...
Application.ShowMainForm := false
// tworzenie formy pierwszej
Form1.OnCreate(Form1);
Application.Run;
end.

0
Adamo napisał(a)

zrób może tak:

begin
...
Application.ShowMainForm := false
// tworzenie formy pierwszej
Form1.OnCreate(Form1);
Application.Run;
end.

Nie dziala to.

0
  1. a co masz wredy w edit1 i edit2??
  2. nie możesz tego dać do osobnej metody, np. Polacz i wywoływać "ręcznie"?
0

w editach mam numer i haslo ,ale pisalem ze dziala :] jak forma jest widoczna.
Musi sie polaczyc automatycznie po wlaczeniu!!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1