Umieszczenie CheckBoxa jako subitema Lstview

0

Czy da się umieścić CheckBox jako subitem list view???
chodzi o taki efekt jak w niektórych aplikacjach. w tej chwili nie jestem w stanie podać przykładów...
Jeśli tak to proszę o przykład jak to zrobić.

0

Tylko OwnerDraw i samodzielna obsługa.

//DOPISANE do postu poniżej
Faktycznie, jednak da się bez OwnerDraw.

0
berl napisał(a)

Tylko OwnerDraw i samodzielna obsługa.

Nie koniecznie, Tu jest opisane jak dodać ProgressBar z ChceckBox będzie podobnie.
Ale myślę że wygodniej jest napisać swój ListView (oczywiscie dziedziczący po klasie istniejącego), tak aby w momencie dodawania SubItem automatycznie dodawał CheckBox, no i oczywiście zwalniał przy usuwaniu. Trochę roboty z napisaniem tego ale taki "wysiłek" przewarznie się opłaca.

0

wielkie dzięki. posiedzę nad tym może coś z tego będzie... Jak zroię komponent wo daję na 4p bez dyskusji.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1