Sciąganie plików z ograniczeniem

0

Witajcie! Załórzmy ze przy włanczaniu programu ma sie sciągać określony plik z internetu np: www.pliki.pl/gra.zip z maksymalną prędkością 12 kb/s (ogranicznik w programie - szybkość sciagania) i zapisanie pliku do np: C:/Gra... prosił bym o jakieś nakierowanie albo jakis kodzik... pozdrówki, i z góry dziękuje :)

0

Sciągasz w pakietach, załóżmy, po 1kb, liczysz czas jaki ci zajęło ściągnięcie, a potem jeśli wychodz ci więcej niż 12kb/s, to dajesz pauzę na ten brakujący czas, i ściągasz dalej.

0

Zrobiłem sciaganie z FAQ (użycie URLDownloadToFile) i czy tu da sie jakos ograniczyć prędkość??

0

Chodzi mi o takie cos jak jest w programie np: FlashGET ze wpisuje sobie prędkość 5 kb/s i mi z taką predkością ściąga ten plik... prosze o pomoc (pilne :P )

0

To co napisał berl jest jak odpowiedzią na twoje pytanie. Do URLDownloadToFile chyba nie da się ograniczyć ściągania programowo.

0

A z tego wszystkiego tyle złego ze nie rozumiem kolego :P

0
berl napisał(a)

Sciągasz w pakietach, załóżmy, po 1kb, liczysz czas jaki ci zajęło ściągnięcie, a potem jeśli wychodz ci więcej niż 12kb/s, to dajesz pauzę na ten brakujący czas, i ściągasz dalej.

dokładniej się chyba nie da :| :| :|

0

Sciagasz plik nie gotową funkcją tylko wykorzystaj: InternetOpen, InternetOpenUrl, InternetReadFile, InternetCloseHandle, CreateFile, WriteFile, CloseHandle.
Tyle funcji WinApi jest potrzebnych aby pobrać plik z internetu, jak ograniczyć prędkość ktoś już wyżej napisał a jak to ze sobą połaczyć to Help albo Google.

0
kAzek napisał(a)

tylko wykorzystaj: InternetOpen, InternetOpenUrl, InternetReadFile, InternetCloseHandle, CreateFile, WriteFile, CloseHandle

wlasnie - wykorzystaj, a nie sie pytasz po kilka razy :P. Choc ja sie nie pytalem, i sam poznalem metoda prob i bledow protokol http, a potem napisalem wlasnego klienta http (zreszta FTP, telnet i jeszcze jakis tez), a potem szczena mi opadla, jak zobaczylem ze to wszystko jest gotowe w Indy :D. Ale to tak na marginesie...

0

[OT]Tomkiewicz: Ja próbowałem przez dwa dni napisać coś, co by zmusiło Indy do poprawnego wysłania pliku przez prot. HTTP. Nie udało się. Więc siadłem do TClientSocket i w 3 h napisałem piękną klasę, która sobie z tym bezproblemowo radzi (tak jak i wysyłaniem innych danych zarówno GET'em jak i POST'em).[/OT]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1