[Pascal] Wysylanie wiadomosci na gg

0

Szukam jakiegos zrodla-przykladu jak wyslac wiadomosc na gg
Wiem ze takie cos istnieje kiedys mialem zroda takiego programu pod Linksa

0

szukaj w dziale komponenty pliku THgg - i tam jest tez przykladowy kod (pisany przez lofixa dla leniwych)

0

najpierw musisz znaleźć "komponent" (unit / moduł) żeby obsługiwać internet, lub samemu sobie napisać, ale możesz pomarzyć chyba ... to lepiej zrób to w Delphi

0
Adamo napisał(a)

najpierw musisz znaleźć komponent żeby obsługiwać internet, lub samemu sobie napisać, ale możesz pomarzyć chyba ... to lepiej zrób to w Delphi

a to czemu moge sobie pomarzyc? nie znasz mnie...a moze wiem jak to napisac tylko nie mam czasu na to...mize mi sie nie chce a moze widzialem tak ciekawe rozwiazanie...a w delphi tego nie bede robil

pozdrawiam

0
asdasd napisał(a)

a to czemu moge sobie pomarzyc? nie znasz mnie...

  1. no bo stwierdzam po twoim pytaniu że nie umiesz wysłać wiadomości na gg więc wątpię żebyś umiał napisać obsługę internetu dla dosa
  2. no bo jeszcze nie widziałem żeby się to komuś udało (pascal + internet) - musiałbyś napisać sterowniki pod dosa dla wszystkich kart sieciowych chyba - a no chyba że uruchamiane z windowsa by jakoś umiało posłużyć się 'ndowsowskimi driverami
0

Pascal nie oznacza od razu Turbo Pascala...

0
Adamo napisał(a)
  1. no bo jeszcze nie widziałem żeby się to komuś udało (pascal + internet) - musiałbyś napisać sterowniki pod dosa dla wszystkich kart sieciowych chyba - a no chyba że uruchamiane z windowsa by jakoś umiało posłużyć się 'ndowsowskimi driverami
    To mało w życiu widzialeś, pewnie <ort>uwarzasz </ort>jak wiekszosć, że Pascal to tylko Borland Pascal i Turbo Pascal zresztą i na pewno pod to ktoś jakiś moduł do obsługi sieci napisał (niekoniecznie opublikował w sieci). A po co pisać sterowniki i dlaczego dla DOS-a przecież on pisał, że chce napisać program w Pascalu a nie że pod Dos-a :D
0

Program chce by dzialal w linuksie pod konsola
np. daje ./program mojnumer mojhaslo widomosx_do_osoby_ numer_osob_do_ktorej wysylam

cos w tym stylu
wiem ze takie cos istnieje bo mialem to

0

a nie sorry, gdzieś mi mignęło że w TP [wstyd] sje przewidziało ...

0
ponowniee napisał(a)

Program chce by dzialal w linuksie pod konsola
np. daje ./program mojnumer mojhaslo widomosx_do_osoby_ numer_osob_do_ktorej wysylam

cos w tym stylu
wiem ze takie cos istnieje bo mialem to

Poszukaj na google 'ggkill.c' co prawda napisany w C i sluzy mniej szczytnym celom ale jako przyklad nadaje sie dobrze. Jego zadaniem jest wysylanie sporej ilosci tekstu pod dany nr gg. Sam sie loguje na dane konto itp wiec moglbys to wykorzystac ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1